Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

Κορυφώνεται η αγωνία για τους τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης, που είναι ένα βήμα πριν...ξαναφοιτήσουν!

Κορυφώνεται η αγωνία για τους τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης, που είναι ένα βήμα πριν...ξαναφοιτήσουν!
Οπως επισημαίνει το ekriti.gr tο Τμημα Δομικών Έργων αναμένεται να καταργηθεί από το ΤΕΙ Κρήτης και για αυτό το λόγο έχουν σταματήσει οι εισαγωγές φοιτητών από το 2013. Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος ύπαρξης αυτής της Σχολής, οι τελειόφοιτοι έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι.
Όπως αναφέρει η φοιτήτρια Σοφία Σπυριδάκη - εκπροσωπώντας και άλλους νέους - μιλώντας στο ekriti.gr, αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι ότι οι φοιτητές του Τει Δομικών Έργων θα απορροφηθούν είτε από το ΤΕΙ Μηχανολογίας (Ηράκλειο), είτε από το Τμήμα Φυσικών Πόρων (Χανιά).

Οι φοιτητές όμως έχουν που έχουν τελειώσει τα θεωρητικά μαθήματα, έχουν ως μοναδική εκκρεμότητα την πρακτική τους άσκηση.  Αυτό που ζητούν λοιπόν είναι να δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, μια εξάμηνη παράταση στη λειτουργία του Τμήματος, προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρώσουν και την πρακτική τους.
Διαφορετικά, σε περίπτωση που η παύση λειτουργίας του Τμήματος γίνει άμεσα, τότε οι φοιτητές αυτοί θα πρέπει, όχι μόνο να μετεγγραφούν σε ένα από τα δύο παραπάνω Τμήματα, αλλά και ουσιαστικά να φοιτήσουν σε αυτά, μπαίνοντας στο 2ο ή 3ο έτος.
O Πρύτανης του ΤΕΙ κ. Νίκος Κατσαράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, στο Ράδιο Κρήτη, είπε οτι είναι σε επαφή με το Υπουργείο και ευελπιστεί πως μέσα στην εβδομάδα θα υπαρξει λύση, προς όφελος των φοιτητών.
Παράλληλα είπε ότι μέσα στα σχέδια του ΤΕΙ είναι η σύσταση Επιτροπής, η οποία θα μεταβεί στο Υπουργείο και θα ζητήσει να εξεταστεί ξανά το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του Τμήματος Δομικών Έργων, το οποίο είναι ένα από καλύτερα Τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης.
«Είναι πλήγμα για το ΤΕΙ η κατάργηση αυτού του Τμήματος, του οποίου συν τοις άλλοις, οι απόφοιτοι έβρισκαν πιο εύκολα εργασία. Λείπει ένα τέτοιο Τμήμα από το ΤΕΙ», καταλήγει ο κ. Κατσαράκης

Ανδρέας Κριτσωτάκης
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Αφρικανικές οάσεις και κρυστάλλινα νερά στον νότο του Ρεθύμνου
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ