Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηράκλειο Κρήτης

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι εργασίες του Διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που διοργάνωσαν η Μεσογειακή Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (MSRM), η Επιστημονική Εταιρεία για την Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή (SSRHR) και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 19 – 21 Οκτωβρίου 2018 με πρόεδρο και διοργανωτή το Διευθυντή της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή κ Αντώνη Μακρυγιαννάκη.


Παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα νεώτερα αισιόδοξα μηνύματα για τη δυνατότητα που έχουν γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και μελλοντικά να γίνουν μητέρες. Επίσης, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν νέα δεδομένα για αναβολή της εμμηνόπαυσης μέσω της αυτομεταμόσχευσης ωοθηκικού ιστού που τροφοδοτούν με ελπίδες τις περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.Ο τομέας της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής εξελίσσεται ταχύτατα συνεχώς και κρίνεται επιβεβλημένη η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση του μαιευτήρα-γυναικολόγου ως προς τα προβλήματα γονιμότητας προκείμενου έγκαιρα και έγκυρα να συνεργαστεί με τον εξειδικευμένο γυναικολόγο-αναπαραγωγό. Για το σκοπό αυτό και για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε επιστημονικό συνέδριο, ακολουθήθηκε εξειδικευμένο επιμορφωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο τέλος του οποίου οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν από διεθνούς κύρους επιστήμονες προκειμένου να αποκτήσουν σχετικό δίπλωμα θεωρητικής κατάρτισης (MSRM DIPLOMA IN CLINICAL ASSISTED REPRODUCTION).Το συνέδριο είχε ιδιαίτερη απήχηση στη διεθνή και ελληνική επιστημονική κοινότητα. Και όπως δήλωσε ο κ. Μακρυγιαννάκης «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και για μένα προσωπικά η αποδοχή συμμετοχής από επιστήμονες-αναπαραγωγούς διεθνούς εμβέλειας τοποθετώντας έτσι την Κρήτη σε περίοπτη θέση στο διεθνή χάρτη της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής».


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Ο μεσημεριανός καλοκαιρινός ύπνος
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Ο ιερός ναός του Αγίου Πνεύματος στο εγκαταλελημένο χωριό Αξέντι
Οι τοίχοι έχουν την δική τους ιστορία

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ