Ξεκινά σήμερα Σάββατο το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ξεκινά σήμερα Σάββατο το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας ανοίγει τις «πύλες» του σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από άτομα καταξιωμένα στο χώρο του θεάτρου και συγκεκριμένα:
Νίκος Βερλέκης, Ηθοποιός (πρόεδρος της επιτροπής)
Τηλέμαχος Μουδατσάκις, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης
Γιώργος Ρεμούνδος, Σκηνοθέτης
Σοφία Φιλιππίδου, Ηθοποιός
Νίκη Παπαδάκη, Χορογράφος
Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Θεατρολόγος, Σκηνοθέτις
Στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης τύπου στη Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Πρόεδρος ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας Μάνος Γεωργαλάκης,  ο ηθοποιός-μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Νίκος Βερλέκης, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας-νοτιοανατολικής Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του θεσμού παρουσιάζοντας παράλληλα τα θεατρικά σχήματα που θα συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ.
Σε δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου αναφέρθηκαν:
Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης: «Για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει το 8ο πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που γίνεται στην Ιεράπετρα. Έχει γίνει πλέον θεσμός για το νησί μας το φεστιβάλ,  αναδεικνύει την Κρήτη, στηρίζει το ερασιτεχνικό θέατρο και δείχνει ότι το νησί μας έχει πάρα πολλές δυνατότητες στο τομέα του πολιτισμού, στο τομέα του θεάτρου. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει υποχρέωση να υποστηρίζει την ανάπτυξη του πολιτισμού, του θεάτρου, σε ολόκληρη την Κρήτη. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές που έχουν κάνει για άλλη μια φορά θαυμάσια δουλειά-προετοιμασία, προσκαλούμε τον κόσμο με την παρουσία του να «αγκαλιάσει» και φέτος το φεστιβάλ».
Ο Πρόεδρος ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας Μάνος Γεωργαλάκης: «Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό  που ξεκίνησε με πολύ κόπο, με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας,  της Περιφέρειας Κρήτης,  και ευχαριστούμε για αυτό τον κ. Αρναουτάκη, τον κ. Φασουλάκη για την σημαντική στήριξη. Επίσης όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν,  το Δήμο Ιεράπετρας, τον δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη, την Ένωση ξενοδόχων νοτιοανατολικής Κρήτης η οποία είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει το θεσμό αυτό. Προσκαλούμε τους πολίτες της Κρήτης να έλθουν στην Ιεράπετρα και να παρακολουθήσουν, να απολαύσουν τα ποιοτικά θεατρικά σχήματα».
Νίκος Βερλέκης ηθοποιός, μέλος Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ:  «Από τότε που ξεκίνησε το πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Ιεράπετρας είμαι πάντα παρών και θα είμαι όσο με χρειάζονται και όσο με προσκαλούν, βοηθώντας στην επιτυχία του φεστιβάλ. Ο κόσμος θα παρακολουθήσει 7 θαυμάσιες παραστάσεις που έχουν επιλεγεί μέσα από σχεδόν 60 παραστάσεις. Εμείς καλούμαστε από τις 7 αυτές καλύτερες παραστάσεις να βραβεύσουμε τις 3. Ο θεσμός του φεστιβάλ βοηθάει πάρα πολύ την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού θεάτρου και ιδιαίτερα στην επαρχία που «εκπαιδεύει» αφάνταστα το κοινό».
Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας-νοτιοανατολικής Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης: «Ως Ένωση Ξενοδόχων στηρίζουμε το θεσμό, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε,  είμαστε ο βασικός χορηγός του φεστιβάλ, το κάνουμε με μεγάλη χαρά, γιατί εκτός από ποιοτικά θεατρικά σχήματα που θα παρακολουθήσουμε, αποτελεί και μια μεγάλη προβολή για την πόλη μας».
To Πρόγραμμα του 8ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας
Σάββατο 20 Οκτωβρίου
«Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον από το Θεατρικό Όμιλο Πάφου.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου
«Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον από την ομάδα «Πληθυντικός αριθμός» Ραφήνας.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου
«Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα – Σκηνή Βαρνάβα.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου
«Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σέξπιρ από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών Νομού Ηρακλείου.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου
«Η δολοφονία του Μαρά» του Πίτερ Βάις από τη Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου
«Η γραμμή» του Ισραέλ Χόροβιτς από το την ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice Αγρινίου.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
«Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» του Ματέι Βισνιέκ από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ζωφράφου.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου
Τελετή λήξης – απονομή βραβείων.
Στα πλαίσια του 8ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, το Εικαστικό Εργαστήρι του ΝΠΔΔ ΚΟΙΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, δίνει μαθήματα κατασκευής κοσμήματος «μακραμέ» στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας από 10:00 έως 12:00. Παράλληλα παρουσιάζονται εργαστήρια Ζωγραφικής, Αγιογραφίας και Πηλού στο Εικαστικό Εργαστήρι Ιεράπετρας τις ίδιες ώρες.
Ξεκινά αύριο Σάββατο το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Post Top Ad

.............