Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση Περιφερειάρχη με μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου

Tο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 8ο Γυμνάσιο και το 7ο Λύκειο επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσκεκλημένος του Συλλόγου Γονέων του 8ου Γυμνασίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Σύλλογος προκειμένου να έχουν οι μαθητές τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους σε πρόσωπα της δημόσιας ζωής που κατέχουν θέσεις ευθύνης.


Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 8ου Γυμνασίου Βαγγέλης Κουτουμάνος, καθώς και ο Λυκειάρχης του 7ου Λυκείου Δημήτρης Σακελάρης, αναφερόμενοι στην πορεία του Περιφερειάρχη στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.


«Είναι σήμερα εδώ μαζί μας για να σας δώσει να καταλάβετε ποιος είναι ο ρόλος της Περιφέρειας, τι διαχειρίζεται και πως λειτουργεί για την Κρήτη», τόνισε ο κ. Κουτουμάνος προς τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου, ανακοινώνοντας πως έπονται κι άλλες αντίστοιχες συναντήσεις όπως με τον Στρατιωτικό Διοικητή κι άλλους εκπροσώπους δημοσίων φορέων του νησιού.


Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Περιφέρεια με τα στελέχη της, εξηγώντας με πρακτικό τρόπο πως σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και έργα για το περιβάλλον, τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό και τις υποδομές του νησιού, ενώ στην κατακλείδα της σύντομης, εισαγωγικής ομιλίας του τόνισε πως το σημαντικότερο δίδαγμα που είχε ο ίδιος από την ενασχόλησή του με τα κοινά και αξίζει να το θυμούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες, είναι πως «το σημαντικότερο κέρδος μιας κοινωνίας είναι η κοινωνική συνοχή. Η Αυτοδιοίκηση είναι πέρα και πάνω από τα κόμματα. Η Αυτοδιοίκηση είναι για να ενώνει, γιατί όταν ενώνει την κοινωνία, φέρνει και αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε για μιάμιση ώρα περίπου διαλογική συζήτηση, με ερωτήσεις των μαθητών και των μαθητριών στον Περιφερειάρχη με επίκεντρο τα σχολεία, τη λειτουργία τους, τα έργα για τις σχολικές μονάδες, τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και τα αντικείμενα δράσης της καθώς και το σημαντικό ρόλο των νέων ανθρώπων στην ανάπτυξη του νησιού.    


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............