Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση Περιφερειάρχη με 40 ξένους Διπλωμάτες που θα γίνουν “Πρεσβευτές” της Κρήτης στο εξωτερικό

Σαράντα ξένοι διπλωμάτες εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές και την φιλοξενία της Κρήτης θα αποτελέσουν στο εξωτερικό τους καλύτερους «πρεσβευτές» του νησιού μας. Οι ίδιοι εξέφρασαν με χαρά τις εντυπώσεις τους στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν ξανά το νησί, να πουν τις καλές εντυπώσεις τους για την Κρήτη στις χώρες τους, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και το ότι είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός. 

Την πολυμελή αποστολή από Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Γερμανία, Ουγγαρία και Ελλάδα που αποτελείται από πρώην και νυν διπλωμάτες καλωσόρισε στην Περιφέρεια Κρήτης ο κ Αρναουτάκης ενώ ο Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης ενημέρωσε για τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στους τομείς των ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων. 
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην συμμετοχή στις διαδικασίες διαβούλευσης και υλοποίησης των ευρωπαϊκών στρατηγικών για τη Μεσόγειο και ειδικά για το περιβάλλον, τη γαλάζια ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή. Ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των 30 και πλέον ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που υλοποιεί σήμερα η περιφέρεια Κρήτης καθώς και για τη δράση του Γραφείου στις Βρυξέλλες. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε περισσότερα από 10 Δίκτυα Συνεργασιών στην Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα χτίζει συνεργασίες με άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες. Συνεργάζεται και ενδυναμώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.
Οι ξένοι διπλωμάτες από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, ενημέρωση και φιλοξενία στην Περιφέρεια, όπως και για τα αναμνηστικά δώρα-εικονογραφημένο λεύκωμα για την Κρήτη.
Η πολυμελής αποστολή είναι μέλη του διεθνούς διπλωματικού «τάγματος του Αρχάγγελου Γαβριήλ» (προστάτης Διπλωματών) και φέτος πραγματοποιεί την ετήσια σύναξή της στην Κρήτη. Η δράση του συγκεκριμένου φορέα είναι αποκλειστικά κοινωνικό-φιλανθρωπική με αξιόλογη προσφορά στο ενεργητικό του. Ο ίδιος φορέας όπως έγινε γνωστό ιδρύθηκε πριν από δέκα (10) χρόνια από  Γάλλους και Βέλγους διπλωμάτες και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί παραρτήματα εκτός από τη Γαλλία και το Βέλγιο στην Ελβετία, Γερμανία, Ελλάδα και Ουγγαρία. Επίσης 4 παραρτήματα θα δημιουργηθούν το 2019 σε Ιταλία, Κύπρο, Ρουμανία και Σερβία.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............