Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Οι Εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών της πόλης του Ρεθύμνου από τις 8:00 το πρωί της 26ης μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες από την 26η έως και την 28η Οκτωβρίου.
Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση λιμένων και ελλιμενισμένων πλοίων.



Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
Ώρα 09:00: Ομιλίες και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τη σημασία της γιορτής.
Ώρα 11:30:
Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ομιλία από Εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στέψη του μνημείου από Μαθητές και Μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και λοιπούς Συλλόγους με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου-Δήμος Αγ. Βασιλείου
Ώρα 18:00: Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου -Δήμος Ρεθύμνης
Ώρα 07:00: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.
Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης του Ρεθύμνου στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ώρα 10:30: Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Διμοιρίας - Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.
Ώρα 10:45: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την φιλόλογο, καθηγήτρια του Πειραματικού Γυμνασίου, κα Μαρία Γουργολίτσα.
Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Διμοιρίας -Απόδοση τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.
Ώρα 11:40: Κατάθεση Στεφάνων- Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 12:00: Παρέλαση Πολιτιστικών Φορέων, Αντιπροσωπειών Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.
Ώρα 16:45: Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων.
Ώρα 17:00: Εσπερινός και Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων από τη Λεωφόρο Κουντουριώτη -Βάρδα Καλλέργη - Κ. Γερακάρη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Αγήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.
Ώρα 17:00: Υποστολή της Σημαίας της πόλης στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου - Αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης (Ωδείο)
Ώρα 20:00 Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Το Ρέθυμνο του ΟΧΙ», της Εύας Λαδιά.
Μικρές και μεγάλες ανθρώπινες στιγμές και γεγονότα στο Ρέθυμνο παραμονές και τις πρώτες μέρες του πολέμου 1940.
Μουσική: Μπάμπη Πραματευτάκη
Παραγωγή: «Πολιτιστική Αναγέννηση» σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Όμιλο «Ερωφίλη».
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 320 σκαλοπάτια για τον Παράδεισο - Ερωτόκριτος-Αρετούσα σε Αγγλικό στίχο - Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Το τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............