Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Χιλιάδες επισκέπτες στο πρώτο Φεστιβάλ ,«Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρώτο Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018» που ήταν αφιερωμένο στο λάδι, το κρασί και το παξιμάδι. Ήταν μία πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή του Κεντρικού Λιμεναρχείου (χώρος στάθμευσης ΜΑΡΙΝΑ), μπροστά από το φρούριο του Κούλε.


Με τον καιρό σύμμαχο, επί 4 ημέρες, γνωστοί Έλληνες σεφ αλλά και μέλη των γυναικείων συνεταιρισμών του Ηρακλείου έδειξαν συνταγές και πρόσφεραν τα πιάτα τους- φτιαγμένα με προϊόντα της κρητικής γης- στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του «Heraklion Gastronomy 2018» είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά κρητικά εδέσματα, ζεστά πιάτα που οι σεφ έφτιαχναν μπροστά τους ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν και κρητικά προϊόντα από την έκθεση των ντόπιων παραγωγών.


Συνολικά 6.500 επισκέπτες πέρασαν από τους χώρους του Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018», είδαν τις εκθέσεις, αγόρασαν προϊόντα, παρακολούθησαν τις ομιλίες στο πλαίσιο της επιστημονικής συνάντησης, τις μουσικές βραδιές αλλά και τα μεσημέρια που ήταν αφιερωμένα στην παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της Κρήτης. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.Οι φορείς που δραστηριοποιήθηκαν ήταν: Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου), Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Οργανισμός
Λιμένος Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης Πρακτόρων, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, We do local.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............