Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Συμμετοχή Δήμου Χερσονήσου στο 12ο συνέδριο DEMSEE στην Κύπρο

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχε στο 12ο συνέδριο DEMSEE (Deregulated Electricity Market issues in South Eastern Europe) που πραγματοποιήθηκε από 20 έως 21 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, Κύπρος. Το συνέδριο είχε ως αντικείμενο θέματα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη όπως παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές, μεθόδους και πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωση της απόδοσης παραγωγής.


Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου, κ. Νικόλαο Βαϊλάκη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ο οποίος παρουσίασε την μελέτη - άρθρο «Η ολιστική προσέγγιση του Δήμου Χερσονήσου για εξοικονόμηση ενέργειας», που συντάχθηκε από τους κκ: Νικόλαο Βαϊλάκη,  Μιχαήλ Τζαγάκη και  Δρ. Σοφία Υφαντή.
Στην παρουσίαση έγινε αναφορά μεταξύ άλλων στο σχεδιασμό και στις τρέχουσες δράσεις του Δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας και παρατέθηκαν παραδείγματα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, η βελτίωση της απόδοσης υφιστάμενων υποδομών και η διαρκής προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.
Οι σύνεδροι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Δήμου, ενώ σημαντική εμπειρία αποκομίσθηκε από την παρουσίαση νέων τεχνολογιών και πρακτικών από άλλους σύνεδρους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............