Η Leica κάνει να ξαναγεννηθεί η θρυλική σοβιετική Zenit - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η Leica κάνει να ξαναγεννηθεί η θρυλική σοβιετική Zenit

Η διάσημη γερμανική εταιρεία φωτογραφικού υλικού Leica θα κάνει να ξαναγεννηθεί η περίφημη σοβιετική φωτογραφική μηχανή Zenit, πάνω από 30 χρόνια αφότου σταμάτησε η παραγωγή της, με ένα καινούριο μοντέλο το οποίο παρουσιάσθηκε σήμερα και χρησιμοποιεί το διάσημο ντιζάιν της ενώ παράλληλα την προσαρμόζει στην ψηφιακή εποχή.


Αυτή η νέα φωτογραφική μηχανή, με την ονομασία Zenit M, θα είναι εφοδιασμένη μ' έναν φακό κατασκευασμένο στη Ρωσία από το ιστορικό εργοστάσιο του Κρασνογκόρσκ (KMZ), κοντά στη Μόσχα, όμως θα συναρμολογείται στη Γερμανία με τις τεχνολογίες Leica, ανακοίνωσε η ρωσική δημόσια κοινοπραξία Rostec που ελέγχει τον ρώσο κατασκευαστή.
Το ντιζάιν της Zenit θα είναι εμπνευσμένο από τα ιστορικά μοντέλα του εργοστασίου, τις Zenit E και τις Zorki, τα οποία ήταν από την πλευρά τους εμπνευσμένα από... τις Leica.

Το εργοστάσιο KMZ αποτελεί τμήμα του ομίλου οπτικών Shvabe, που ελέγχεται από τη Rostec. Μέχρι το 1986 είχε παραγάγει σχεδόν οκτώ εκατομμύρια φωτογραφικές μηχανές της εμβληματικής Zenit E. 

Αν και η εν λόγω φωτογραφική μηχανή εξακολουθούσε να κατασκευάζεται περιορισμένα στο εργοστάσιο μετά την ημερομηνία αυτή, το εργοστάσιο σταμάτησε εντελώς να συναρμολογεί φωτογραφικές μηχανές από το 2005 και δεν παρήγε πλέον παρά φακούς.

Αυτή η τηλεμετρική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θα είναι βασισμένη στην τεχνολογία μιας Leica, της M Type 240, ενώ ο φακός της θα είναι «πλήρως σχεδιασμένος και κατασκευασμένος στη Ρωσία, με 100% ρωσικά εξαρτήματα και υλικά», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η νέα φωτογραφική μηχανή, η οποία παρουσιάσθηκε σήμερα στη διάρκεια έκθεσης φωτογραφικών ειδών στην Κολωνία, θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη και από τον Ιανουάριο 2019 στη Ρωσία.


Post Top Ad

.............