Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Το γλέντι του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παρασπόρι Σητείας που έσμιξε πολίτες και φορείς


Στο χωριό Παρασπόρι του δήμου Σητείας κάτοικοι και επισκέπτες της επαρχίας τίμησαν την μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου με την παρουσία τους στον ιερό Ναό όπου βρίσκεται  900 μέτρα πριν από το χωριό στον δρόμο Αχλάδια- Παρασπόρι και πρόκειται για τον νεότερο Ναό του Χωριού. Ανεγέρθηκε με δαπάνη της Μαλάμως Γαλετάκη, στην μνήμη του υιού της Αλέξανδρου και του συζύγου της Εμμανουήλ. Εγκαινιάσθηκε από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Φιλόθεο Β΄ το 1986.

Ο πολιτιστικός σύλλογος απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι το μαζί είναι ωραιότερο του εγώ.
Σε συνεργασία με τα 2 καφενεία - μεζεδοπωλεία του χωριού έστρωσε πάνω απο 200 καρέκλες και τραπέζια όπου διοργάνωσε κρητική βραδιά με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. 
Πλήθος κόσμου και απο περιοχές άλλων Νομών επισκέφτηκαν το Παρασπόρι και έζησαν απο κοντά για ακόμα μια φορά τον παλμό της διασκέδασης που γεννάει ο συγκεκριμένος τόπος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πολιτιστικού συλλόγου 240 άτομα διασκέδασαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες  με κρητικούς ήχους, απο ντόπιους καλλιτέχνες με παραδοσιακούς χορούς και βέβαια γεύτηκαν εκλεκτούς μεζέδες.΄Την βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νεκτάριος Ξυπόλητος, όπου καλωσόρισε τον κόσμο που για δεύτερη χρονιά με την παρουσία του τιμάει τόσο την μνήμη του Αγίου αλλά και το χωριό.
Ο δήμαρχος Σητείας κύριος Θοδωρής Πατεράκης και ο αντιδήμαρχος Σητείας κύριος Νίκος Λατζανάκης εκ μέρους εκ μέρους της δημοτικής ηγεσίας τίμησαν την βραδιά.


Το παρόν έδωσε στην εκδήλωση και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Καζαμίας, μαζί με την παρέα του.

Ο πρώην επικεφαλής και πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σητείας κύριος Νίκος Καραμανωλάκης έδωσε το παρόν στην κρητική βραδιά σχολιάζοντας και εκθειάζοντας πολύ εύστοχα την αξιέπαινη κίνηση και συνεχή προσπάθεια του πολιτιστικού συλλόγου Παρασπορίου να διοργανώνει εκδηλώσεις με την συμμετοχή καλλιτεχνών απο την επαρχία Σητείας.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Άλλαξε χέρια το Άνθούσα ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............