Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον ΚουμπέΣε λειτουργία τέθηκε και πάλι από το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου το παραδοσιακό καφενείο στον Κουμπέ. Στο σημείο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να καθίσει κι εκείνος σε ένα από τα τραπεζάκια του καφενείου και συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους. Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός και ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης.
Θυμίζουμε ότι για την επαναλειτουργία του Κουμπέ (με δώδεκα τραπέζια και δίχως σκιάδια, σύμφωνα με την άδεια της Αρχαιολογίας) χρειάστηκε η έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στην ειδική συνεδρίαση του οποίου είχε παρουσιάσει τις θέσεις του Δήμου ο ίδιος ο Δήμαρχος.


«Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς να βλέπουμε τον χώρο γύρω από αυτό το ιστορικό μνημείο να ζωντανεύει ξανά. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για να τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν από την Αρχαιολογία, ο Κουμπές θα γίνει εκ νέου ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες: ένα παραδοσιακό σημείο συνάθροισης για τους Ηρακλειώτες.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η έλλειψη ταπεζοκαθισμάτων και σκιαδίων είναι αισθητή. Για αυτό και επιφυλασσόμαστε σε δεύτερο χρόνο, να υποβάλλουμε πρόταση στην Αρχαιολογία, ώστε να μας επιτρέψει ορισμένες, σημειακές αλλά απαραίτητες κατά την άποψή μας, παρεμβάσεις, πάντα με σεβασμό στο μνημείο και στον περιβάλλοντα χώρο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες συντήρησης του μνημείου, οι οποίες για πρώτη φορά είναι τόσο εκτεταμένες, συνεχίζονται κανονικά.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Άλλαξε χέρια το Άνθούσα ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............