Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

«Αρωματικών φυτών αφήγηση - Μια μέρα μετά» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συμμετείχε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην πολύ επιτυχημένη δράση του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς, «Ανασεμιά». Η αλυσίδα χειροποίητων σαπουνιών άγγιξε τα 1200 μέτρα εξασφαλίζοντας στη δράση αυτή μια θέση στο βιβλίο Guinness.


Έξι κρητικά αρωματικά φυτά αφηγήθηκαν την ιστορία τους και τις γνωστές και άγνωστες ιδιότητές τους στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Μουσείου που πήραν μέρος στις δραστηριότητές του. Τα Στερεοσκόπια του Μουσείου έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να παρατηρήσει από πολύ κοντά τα χαρακτηριστικά και τη μορφολογία των αρωματικών φυτών. Οι συνεργάτες του Μουσείου, Παναγιώτης Γεωργαντής και Όλγα Μπερδιάκη καθοδήγησαν τους μικρούς φίλους του Μουσείου σε παιχνίδια αναγνώρισης των αρωματικών φυτών με οδηγό την όσφρηση και την αφή!Η διευθύντρια της Έκθεσης, Λένα Μπορμπουδάκη, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση όλα τα μέλη του Συλλόγου «Ανασεμιά» και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας για τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης δηλώνει παρόν σε κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης και ανάδειξης πολιτισμού».

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............