Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Υπεγράφη η παραχώρηση οικοπέδου από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου στη Λότζια, το παραχωρητήριο – χρησιδάνειο οικοπέδου 5.200 τετραγωνικών μέτρων, από τον ΟΑΕΔ προς τον Δήμο Ηρακλείου.
Την παραχώρηση (η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου), υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, παρουσία των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, των Αντιδημάρχων Στέλας Αρχοντάκη, Μαρίας Καναβάκη, Κώστα Βαρδαβά,, του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Μηνά Μαυροειδή κ.ά.
Η έκταση, η οποία βρίσκεται στην οδό Εμμανουήλ Ξάνθου, παραχωρείται στον Δήμο για 99 χρόνια, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Αικατερίνης.


Πρόκειται για μια διαδικασία που τελεσφόρησε μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, με την πολύτιμη αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης.
Μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η παραχώρηση του οικοπέδου στον Δήμο Ηρακλείου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για το προάστιο της Αγίας Αικατερίνης και όχι μόνο.
Θέλω να ευχαριστήσω την διοικήτρια και το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ για την βοήθειά τους, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου που συνέβαλλαν ώστε να φτάσουμε στην σημερινή υπογραφή, τους βουλευτές Ηρακλείου για την στήριξη του αιτήματός μας, αλλά και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης κ. Μαυροειδή, ο οποίος δεν σταματά να μοχθεί καθημερινά για το καλό του προαστίου του».
Η κ. Καραμεσίνη από την πλευρά της, εξέφρασε κι εκείνη την ικανοποίησή της για την υπογραφή του χρησιδανείου και συμπλήρωσε: «Η παραχώρηση χώρων που ανήκουν σε δημόσιους φορείς στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, είναι μια κεντρική επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας καθώς και της κυβέρνησης συνολικά».


Στη συνάντηση του Δημάρχου με την κ. Καραμεσίνη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της παραχώρησης στην ίδια περιοχή ακόμα ενός οικοπέδου του ΟΑΕΔ προς τον Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να ανεγερθούν σε αυτό, κτίρια τα οποία θα στεγάσουν Υπηρεσίες του Οργανισμού καθώς και Κοινωνικές Δομές της Αγίας Αικατερίνης. Διαπιστώθηκε κατ΄αρχήν συμφωνία και το θέμα αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος δώρισε συμβολικά στην κ. Καραμεσίνη ένα αναμνηστικό μετάλλιο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηρακλείου.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Σητεία η πόλη με τα χιλιάδες σκαλοπάτια ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............