Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωριου

Στην στήριξη από την Περιφέρεια του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, της νεολαίας της Κρήτης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας στο Δήμο Μινωα το νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωριου παρουσία εκπροσωπών της Εκκλησίας, Βουλευτών, της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητισμου, φορεων, αθλητών και πλήθους κόσμου. Η Περιφερεια Κρήτης, τόνισε ο κ Αρναουτάκης στηρίζει και ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεργάζεται με φορείς της Αυτοδιοικηση, του Αθλητισμού σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που συσπειρώνει τη νεολαία και αναδεικνύει τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι». 
Στο νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου οπως αναφέρθηκε απο τον Δήμαρχο Ζαχαρια Καλογεράκη θα αθλουνται εκατοντάδες νέοι και ομάδες της ευριτερης  περιοχης. Ο Δημαρχος στο χαιρετιςμο του,οπως και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντωνης Χρηστακης,αλλα και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νικος Τζώρτζογλου ευχαρίστησαν δημοσια τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτακη για την έμπρακτη στηριξη του στην κατασκευή του σταδίου,οπως και για την συνεχη ενίσχυση απο την Περιφερεια του Αθλητιςμου στην Κρήτη. Μαλιστα ο Δημαρχος σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Περιφερειάρχη του έδωσε τιμητικά αναμνηστικη πλακέτα. Παραλληλα τόσο ο Περιφερειάρχης, ο Δημαρχος, οι τοπικοί εκπροσωποι ευχαρίστησαν ολους που βοηθησαν φορεις, υπηρεσιες, την κατασκευάστρια εταιρία “Ρομβος”, ενω εγινε αναφορά για την προώθηση και των άλλων Αθλητικών εργων της περιοχης.


“Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που συνεργάζομαι με τον Σταύρο Αρναουτακη, τον άνθρωπο που βοηθά τον αθλητισμό ,την νεολαία και ενισχύει οικονομικά τα 80 σωματεία του Ηρακλειου και 200 σωματεία σε όλη την Κρήτη όταν οι αρμόδιες Αρχές εχουν κλειστές τις πόρτες τους” τόνισε χαρακτηριςτικα μεταξύ άλλων στον χαιρετισμο του ο Νικος Τζώρτζογλου. Των εγκαινιων προηγήθηκε Αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης κκ Ανδρέας ο οποίος και αναφερθηκε στην σημαντικότητα του σταδίου για την νεολαία της ευρύτερης περιοχης.
 
Εκατοντάδες νέοι θα αθλούνται στο νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα, πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση με τέσσερις πυλώνες φωτισμού του γηπέδου και περιφερειακό φωτισμό, ισόγειο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών,  τουαλέτες και χώρο λεβητοστασίου. Τέλος κατασκευάστηκαν κερκίδες 600 ατόμων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Μετά την τελετή των εγκαινίων το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκοκαλου έπαιξε παραδοσιακή μουσική και χόρεψε το συγκρότημα του Κέντρου δημιουργικής Απασχόλησης Αρκαλοχωρίου. Τελος ακολουθησε αγώνας παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας  και αγώνας Ο.Φ.Η. – Ο.Φ.Α
Στην τελετή των εγκαινιων επιςης παροντες ηταν οι Βουλευτές Γιαννης Μιχελογιαννακης, Σπυρος Δανελλης,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλιου Γιωργος Πιτσουλης,ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλειου Ευριπιδης Κουκιαδακης,η Αντιπεριφερειάρχης Εφη Κουτεντακη,οι π. Αντιπεριφερειαρχες Νικος Ξυλουρης,Γιωργος Αλεξακης,ο Εντεταλμένος Περιφερειακος συμβουλος Αθλητιςμου Νικος Συριγωνακης,οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Νεκταριος Σερμακης,Γιωργος Ματαλιωτακης, Αντιδήμαρχοι,εκπροςωποι του Αθλητιςμου,ενω τον συντονισμό της εκδηλωσης των εγκαινιων ειχε ο Αντιδημαρχος Ζαχαριας Δερμιτζακη.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............