Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεργασία Δήμου Μαλεβιζίου – Περιφέρειας Κρήτης για τη διάσωση και την περαιτέρω ανάδειξη της Παναγίας της Κεράς στο Σάρχο

Συνάντηση εργασίας με στόχο τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών για τη διάσωση και την περαιτέρω ανάδειξη της Παναγίας της Κεράς του Σάρχου, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κ. Μαμουλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κ. Φασουλάκη, του Αντιδημάρχου Γ. Βαλτζάκη, του Προέδρου της Τ. Κ. Σάρχου Γ. Αδαμάκη, της Γραμματέως της Κοινότητας Ρ. Χανιωτάκη, της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάρχου Ε. Περβολαράκη και του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου και αρχαιολόγου Γ. Τζωράκη.


Στη συνάντηση εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα χρηματοδότησης των απαραίτητων εργασιών, η μελετητική διαδικασία, καθώς και οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν, έτσι ώστε να αναδειχτεί αυτό το μοναδικό μνημείο, να ενισχύσει την επισκεψιμότητα της περιοχής και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται ότι στον ναό της Παναγίας της Κεράς, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Κρήτης του 14ου αιώνα με ιδιαίτερη πολιτισμική αξία για την περιοχή, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το 2012 σημαντικές εργασίες από τον Δήμο Μαλεβιζίου, με ίδια έσοδα, που απέτρεψαν την κατάρρευσή του, σε συνεργασία και με την 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ειδικότερα, είχε κατασκευαστεί πέτρινο τοιχίο αντιστήριξης και κανάλι απορροής των υδάτων που είχαν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας στο μνημείο, ενώ είχε τσιμεντοστρωθεί και ο μήκους 1,5 χιλιομέτρου δρόμος που οδηγεί σε αυτόν, καθιστώντας ευκολότερη την πρόσβαση των επισκεπτών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Η διάσωση των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, παρά το ότι δεν ανήκει στην ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποτελεί για εμάς στο Μαλεβίζι ύψιστη προτεραιότητα. Στο συγκεκριμένο μνημείο, έχουμε επιχειρήσει με επιτυχία στο παρελθόν σημαντικές παρεμβάσεις, πάντα με την επίβλεψη και της συνεργασία της 13ης Ε.Β.Α. και κυριολεκτικά, σώσαμε το Ναό από την κατάρρευση. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια και με την υποστήριξη της Περιφέρειας και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη – τον οποίο και θερμά ευχαριστώ – προχωράμε με σκοπό να θωρακίσουμε και να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό μνημείο της περιοχής.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω επίσης τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιώργο Αδαμάκη, την Γραμματέα Ρένα Χανιωτάκη και όλα τα μέλη του συμβουλίου, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ειρήνη Περβολαράκη και όλα τα μέλη του συλλόγου, καθώς και τους τοπικούς φορείς για την υποστήριξη που μας παρέχουν και σε αυτήν την προσπάθεια. Να συγχαρώ τέλος τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Βαλτζάκη και τον ειδικό μου σύμβουλο Γιώργο Τζωράκη για την πολύ καλή προσπάθεια που καταβάλλουν».


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............