Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: Η γιορτή του πολιτισμού συνεχίζεται!

Με τραγούδι, χορό, πρωτότυπες εκδηλώσεις που συνδυάζουν την τεχνολογία κα την τέχνη και κυρίως με πολύ κέφι και αγάπη για τον πολιτισμό, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» έχει ήδη κερδίσει τους Ηρακλειώτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι γεμίζουν κάθε βράδυ τα κηποθέατρα για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του.
Το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, οι «Toubanaki and The Buzz Bastardz» ξεσήκωσαν το κοινό στο κατάμεστο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», με μια συναυλία γεμάτη ένταση, ρυθμό , δεξιοτεχνία και πάθος!Την Κυριακή 2η Σεπτεμβρίου, το κοινό στο «Μάνος Χατζιδάκις» ξεναγήθηκε ψηφιακά στους θησαυρούς της συλλογής έργων τέχνης του Δήμου Ηρακλείου. Με τη βοήθεια του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, οι θεατές έκαναν έναν «περίπατο σε ζωγραφίες», κυρίως του ζωγράφου Ευάγγελου Μαρκογιαννάκη και πήραν μια μικρή γεύση της δουλειάς που ήδη γίνεται για την δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης, η οποία θα στεγαστεί στο Μέγαρο Κοθρή. Η πρωτότυπη εκδήλωση, εξελίχθηκε σε μια πολύ όμορφη βραδιά και το δημιουργικό πάντρεμα της τέχνης και της τεχνολογίας κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.


Την Δευτέρα 3η Σεπτεμβρίου, και πάλι στο γεμάτο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», το acapella φωνητικό σύνολο «8tetto», απέδειξε ότι δεν χρειάζεται όργανα για να ενθουσιάσει τους θεατές.

Το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» συνεχίζεται την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου με την συναυλία της εξαιρετικής Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ώρα Έναρξης: 20.30
Είσοδος Δωρεάν.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............