Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Άλλαξε όψη η πλατεία στα “Σπιθουριανά” μετά τις εργασίες διαμόρφωσης-Σειρά παίρνουν για να ολοκληρωθούν οι πλατείες του Μετοχιού, στο “Κοκάκι” και στα Σείσαρχα

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρφωσης και αντικατάστασης των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στην πλατεία στα Σπιθουριανά στην οποία αντικαταστάθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Παράλληλα η πλατεία επενδύεται με ακανόνιστη τοπική λίθο και φιλέτα κανονισμένης επίσης τοπικής λίθου ενώ θα προστεθεί επιπλέον φωτισμός, σχάρες και περίφραξη.

Η σχετική παρέμβαση έρχεται να ικανοποιήσει σχετικά αιτήματα δημοτών οι όποιοι τόνιζαν την εγκατάλειψη της πλατείας  στο έλεος της φθοράς του χρόνου.
Η παρέμβαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη εκτελούμενες παρόμοιες εργασίες διαμόρφωσης που εκτελούνται στην περιοχή  “Κοκάκι” και στην πλατεία του Μετοχιού αλλά και στα Σίσαρχα η οποία θα ξεκινήσει σύντομα.

Τα έργα αυτά γίνονται με πόρους του Δήμου Ανωγείων μέσω της ενίσχυσης του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Ορεινούς Δήμους με στόχευση σε μικρές σημειακές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών διαβίωσής τους.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Ο μεσημεριανός καλοκαιρινός ύπνος
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Ο ιερός ναός του Αγίου Πνεύματος στο εγκαταλελημένο χωριό Αξέντι
Οι τοίχοι έχουν την δική τους ιστορία

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ