Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Φεστιβάλ σκίτσου και animation στα Χανιά έως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Με σχεδόν διπλάσια συμμετοχή σε σχέση με πέρυσι άρχισε χθες το 2ο Chaniartoon- International Comic & Animation Festival 2018 το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.
Οπως επισημαίνει ο Μάριος Ιωαννίδης, υπεύθυνος της έκθεσης και του Εργαστηρίου σκίτσου Χανίων που λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια, το Φεστιβάλ ξεκίνησε ως έκθεση των μαθητών του εργαστηρίου τον περασμένο Δεκέμβριο.


“Το Φεστιβάλ αποτελείται από δύο κομμάτια: το ένα αφορά κόμιξ, σκίτσο και εικονογράφηση και το άλλο το Animation. Πέρυσι πρώτη χρονιά κάναμε ένα ανοιχτό κάλεσμα στο οποίο συμμετείχαν 26 καλλιτέχνες ενώ φέτος ανταποκρίθηκαν 35 καλλιτέχνες. Ενώ για το Animation μας έστειλαν φέτος 1.700 ταινίες από τις οποίες επιλέξαμε τις 250. Το δεκαήμερο αυτό θα είναι συνέχεια ανοιχτή στην Πύλη Σαμπιονάρα το εκθεσιακό κομμάτι ενώ οι προβολές θα γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στον Κήπο και στη συνέχεια από την Δευτέρα στο ΚΑΜ όπου θα γίνουν και κάποιες ομιλίες. Η πιο χαρακτηριστική την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου που θα έρθει η Στέλλα Στεργίου και θα μιλήσει για Αρχιτεκτονική και Κόμιξ ενώ θα ακολουθήσει η συναυλία στην πλατεία Κατεχάκη”

Το πρόγραμμα του διημέρου:
Πύλη Σαμπιονάρα
Ωρες 11.00 – 22.00
Έκθεση Κόμικ – Εικονογράφησης – Γελοιογραφίας

Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος»
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη
21.00 Παιδικές Ταινίες Animation

Κυριακή 16 Σεπτέμβρη
21.00 Ελληνικές Ταινίες Animation

Να προσθέσουμε ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έγινε χθες προβολή των καλύτερων ταινιών του 1ου Chaniartoon 2017.
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Αφρικανικές οάσεις και κρυστάλλινα νερά στον νότο του Ρεθύμνου
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ