Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Υπογράφεται η σύμβαση για τη 2η μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού στο Γάζι

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομών στο Δήμο Μαλεβιζίου, που αποτελεί ταυτόχρονα και απάντηση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, η 2η μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού ποταμού, δυναμικότητας 3.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού καθημερινά, με δυνατότητα ακόμα και για 3.500 κυβικά, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, με την ανάδοχο εταιρεία.


Η σύμβαση θα υπογραφεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στις 13:00, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.).
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού κατασκευής και λειτουργίας για 5 χρόνια – μαζί με τα νέα δίκτυα τροφοδοσίας των δεξαμενών – 3.000.000 ευρώ περίπουπου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή της μονάδας προεπεξεργασίας, της μονάδας επεξεργασίας, τα αντλιοστάσια και δυο δεξαμενές 1000 και 200 κυβικών. Η νέα μονάδα, η οποία θα καλύψει το Γάζι, το Παλαιόκαστρο, το Μαδέ, τη Λυγαριά και την Αγία Πελαγία, θα εγκατασταθεί στον χώρο που λειτουργεί ήδη από το 2014η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης που δίνει καθημερινά 2.500 κυβικά νερού σε περιοχές του Γαζίου και της Ροδιάς. Ο ανάδοχος προέκυψε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι ένα από τα σημαντικότερα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο στο Μαλεβίζι, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη. Γι’ αυτό κι εμείς ως Δημοτική Αρχή, με υπευθυνότητα και συνέπεια, κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε από τον Απρίλιο του 2014 την πρώτη μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού, καλύπτοντας περιοχές του Γαζίου και της Ροδιάς με 2.500 κυβ. μ. άριστου πόσιμου νερού. Με την νέα, δεύτερη μονάδα, υπερδιπλασιάζουμε την ποσότητα αυτή και καλύπτουμε μια πολύ μεγάλη περιοχή, από το Γάζι μέχρι και την Αγία Πελαγία. Λύνουμε έτσι οριστικά το πρόβλημα της παροχής πόσιμου νερού εξαιρετικής ποιότητας στους δημότες μας, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον του τόπου μας. Είναι άλλωστε γνωστό, πώς από τον Αλμυρό ποταμό εκβάλλονται στην θάλασσα καθημερινά, περισσότερα από 1.100.000 κυβικά νερού.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Φ. Σαββάκη, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Ντουλάκη και όλα τα μέλη του Δ.Σ., τον Δ/ντη Γ. Κουγιουμουτζάκη και όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για αυτό το αποτέλεσμα, ενώ θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τη Γενική Γραμματέα κ. Ε. Φωτονιάτα και τον γενικό  Δ/ντη του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ν. Μαμαλούκα για την συμβολή τους στο σημαντικό αυτό έργο».

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............