Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M Κρήτης


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M  Κρήτης, που διοργάνωσε το  Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο  Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), στις 7 - 8 & 9 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Γονείς και παιδιά είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε πληθώρα εργαστηρίων ρομποτικής και επιστημών αλλά και να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις και παρουσιάσεις.


Την κορύφωση του Φεστιβάλ αποτέλεσε η βράβευση ομάδων και μαθητών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς ρομποτικής και STEM το εκπαιδευτικό έτος 2017 – 2018.  60 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη βραβεύτηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου, το ΤΕΕ/ΤΑΚ και την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM, αλλά και οι καθηγητές τους, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός της συμμετοχής τόσων διακεκριμένων προσώπων και φορέων της εκπαίδευσης με ομιλίες και παρουσιάσεις.
 
Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά:
Τον Δήμο Ηρακλείου και ειδικότερα την Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον κ. Ινιωτάκη Πέτρο, που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κάθε ανάγκη της διοργάνωσης.
To Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα την κ. Βρέντζου Ειρήνη, Πρόεδρο και τον κ. Αναγνώστου Ιωάννη, Αντιπρόεδρο για την συμμετοχή και στήριξη τους στην βράβευση των παιδιών.
Την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της κ. Ψυχάρη Σαράντο για την συμμετοχή της στην βράβευση των παιδιών.
Όλους τους εισηγητές του Φεστιβάλ για την στήριξη τους στην ενημέρωση του κοινού με ομιλίες και παρουσιάσεις.
Τους συμμετέχοντες στις δράσεις του Φεστιβάλ
Τους  χορηγούς  για την πολύτιμη  βοήθεια τους
Τους Εκπαιδευτικούς  του Κέντρου για την άρτια διεξαγωγή των εργαστηρίων.
Τους  εθελοντές    που με τόσο ζήλο εργάστηκαν  για την ομαλή διεξαγωγή του Φεστιβάλ.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ  στα ΜΜΕ για την τόσο άμεση ανταπόκριση τους στην διάδοση του Φεστιβάλ.
Ραντεβού του χρόνου.
Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης
Robotic & Science Academy

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ “GREECE 365-DAY DESTINATION - "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση - Αύξηση 10,64% από τη Σκανδιναβία ............. ............. .............
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............