Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η Οζλέμ Πελαγία Τσέγκα παρουσιάζει: Η μαγειρική της Κρήτης και της Μικράς Ασίας, στο Κτήμα Πασπάτη τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου

Μια γευστική πανδαισία με αρώματα και μνήμες από το χθες, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μαγειρική της Κρήτης και της Μικράς Ασίας, με συνταγές που «άλλαξαν» πατρίδα και επιστρέφουν πάλι, διοργανώνεται τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ., στο Κτήμα Πασπάτη στη Χερσόνησο.



Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ηρακλείου Κρήτης "Ο Άγιος Πολύκαρπος", η Οζλέμ Πελαγία Τσέγκα, χριστιανή τουρκοκρητικιά τρίτης γενιάς, μας παρουσιάζει συνταγές που ξεχάστηκαν στην Κρήτη, αλλά διατηρήθηκαν από εκείνους που έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών, όπως διατηρήθηκε η γλώσσα και η μουσική.



Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ετοιμάσουν και να δοκιμάσουν εκπληκτικά φαγητά όπως μαραθοκεφτέδες, τζουλαμά, κεσκέκι (το παραδοσιακό φαγητό του γάμου) και γλυκό με μυζήθρα, σε μια εκδήλωση με γεύσεις και μνήμες που συγκινούν!


Τιμή εισόδου 10 €.


Με την εγγύηση ποιότητας του Κτήματος Πασπάτη και το του Catering Πασπάτη.


Η Οζλέμ Πελαγία Τσέγκα παρουσιάζει: Η μαγειρική της Κρήτης και της Μικράς Ασίας, στο Κτήμα Πασπάτη τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ