Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Πάνω από 1 δισ.ευρώ τα έσοδα στο πρώτο 6μηνο για τον Κυπριακό τουρισμό

Το όριο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ έχει ξεπεραστεί, όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα του πρώτου εξαμήνου του έτους στην Κύπρο, όπως διαφαίνεται από τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία του κράτους.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα για την εν λόγω περίοδο ανήλθαν σε €1.035 εκ. σε σύγκριση με €996 εκ. που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση κοντά στο 4%.

Τα αυξητικά αποτελέσματα των τουριστικών εσόδων και τα πολυδιάστατα ευεργετικά αποτελέσματα του τουρισμού στην οικονομία, αντικατοπτρίζονται και στις σημαντικές αυξήσεις του κύκλου εργασιών των τουριστικών καταλυμάτων και κέντρων εστίασης.
Επισημαίνεται ότι, βάσει των σχετικών στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την εξαμηνία Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, ο δείκτης των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης παρουσίασε άνοδο 10,5%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
Ο δείκτης κύκλου εργασιών για τις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος για την υπό αναφορά περίοδο, αυξήθηκε κατά 11,4%, ενώ για τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης κατά 9,7%.
Θετικά στοιχεία προκύπτουν και από τα στοιχεία διαμονής σε αδειούχα τουριστικά καταλύματα. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι αφίξεις σε αδειούχα τουριστικά καταλύματα για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 ανήλθαν σε 1,78 εκ. συγκριτικά με 1,62 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017, καταγράφοντας αύξηση 10,3%.  Παράλληλα, οι συνολικές διανυκτερεύσεις  σε αδειούχα καταλύματα την πρώτη επταμηνία του 2018 ανήλθαν σε 9,39 εκ. και παρουσιάζουν αύξηση 5,4% συγκριτικά με την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017.
Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες του για προσέλκυση τουριστών ψηλής εισοδηματικής τάξης, με στόχο την αύξηση εσόδων, παράλληλα με την αύξηση αφίξεων.
Ο Οργανισμός, με την ευκαιρία της παρούσας τοποθέτησης, τονίζει για μια ακόμα φορά την ανάγκη να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι προκλήσεις σε εσωτερικά ζητήματα που επιδρούν στην τουριστική εμπειρία όπως θέματα ηχορύπανσης, έλλειψης αισθητικής, παράνομων παρεμβάσεων στις προσόψεις των κτιρίων, ακαλαίσθητων πινακίδων, θέματα κραχτισμού, αισχροκέρδειας, καθαριότητας και ευταξίας.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............