Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος LIFE F4F για τις επιχειρήσεις του κέντρου

Η τρίτη συνάντηση των καταστηματαρχών επισιτισμού που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης με εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου και θέμα την διαχείριση των αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. 


Παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου και πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, επιχειρηματίες του κέντρου καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η μεθοδολογία της διαλογής των βιοαποβλήτων στην πηγή, λύθηκαν ορισμένες πρακτικές απορίες των καταστηματαρχών, όπως από πού θα προμηθευτούν τους ειδικούς κάδους και πώς ακριβώς λειτουργούν, και αναλύθηκαν η αναγκαιότητα, το νομικό πλαίσιο και τα οφέλη (περιβαλλοντικά, λειτουργικά, αισθητικά αλλά και οικονομικά) αυτής της διαδικασίας.


Επίσης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «LIFE F4F - Τροφή από Τρόφιμα» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και μετατρέπει τα τροφικά υπολείμματα σε ζωοτροφή.
Συμφωνήθηκε, μάλιστα να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, με την συμμετοχή όσων επιχειρήσεων το επιθυμούν, προκειμένου να διαπιστωθεί στην πράξη πιθανά προβλήματα.
Τέλος, παρουσιάστηκαν και όλες οι άλλες δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για τη μείωση των βιοαποβλήτων (κομποστοποιητές, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.)


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Οδοιπορικό στην Μονή Κουδουμά - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Οι κόφες και τα τσιγκάκια του τρύγου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Τα Πιτσίδια του δήμου Φαιστού .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........