Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος LIFE F4F για τις επιχειρήσεις του κέντρου

Η τρίτη συνάντηση των καταστηματαρχών επισιτισμού που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης με εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου και θέμα την διαχείριση των αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. 


Παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου και πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, επιχειρηματίες του κέντρου καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η μεθοδολογία της διαλογής των βιοαποβλήτων στην πηγή, λύθηκαν ορισμένες πρακτικές απορίες των καταστηματαρχών, όπως από πού θα προμηθευτούν τους ειδικούς κάδους και πώς ακριβώς λειτουργούν, και αναλύθηκαν η αναγκαιότητα, το νομικό πλαίσιο και τα οφέλη (περιβαλλοντικά, λειτουργικά, αισθητικά αλλά και οικονομικά) αυτής της διαδικασίας.


Επίσης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «LIFE F4F - Τροφή από Τρόφιμα» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και μετατρέπει τα τροφικά υπολείμματα σε ζωοτροφή.
Συμφωνήθηκε, μάλιστα να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, με την συμμετοχή όσων επιχειρήσεων το επιθυμούν, προκειμένου να διαπιστωθεί στην πράξη πιθανά προβλήματα.
Τέλος, παρουσιάστηκαν και όλες οι άλλες δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για τη μείωση των βιοαποβλήτων (κομποστοποιητές, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.)


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ “GREECE 365-DAY DESTINATION - "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση - Αύξηση 10,64% από τη Σκανδιναβία ............. ............. .............
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ H ιστορία του μεγάλου λογοτέχνη - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Πήρα δρόμους και σοκάκια ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............