Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» σε Λιτσάρδα και Πλατανιά


Με λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού συλλειτουργούντων του Πρωτ. Γρηγορίου Τζαγκαράκη Εφημερίου της Ενορίας Λιτσάρδας, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη ,  κορυφώθηκε ο πανηγυρικός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην  Λιτσάρδα Αποκορώνου όπου πανηγυρίζει ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός, με τον πιστό Λαό να συμμετέχει ομοθυμαδόν στις Ιερές Ακολουθίες για την Δέσποινα του κόσμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συλλιτανευόντων πλήθους κόσμου.
Παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Πλατανιά Κυδωνίας στον παραθαλάσσιο Ιερό Ναό της Παναγίας της Γερογυαλιτίσσης, κατά τον οποίο εψάλλησαν και τα εγκώμια της Θεοτόκου και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγάλη λιτανεία της Ιερής Εικόνος της Θεομήτορος στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με συνοδεία αντρών και γυναικών με κρητικές παραδοσιακές στολές, με πάνδημη τη συμμετοχή του κόσμου που έσπευσε να τιμήσει την Οδηγήτρια και Παρηγορήτρια όλων και να καταθέσει τον σεβασμό, την τιμή και την προσευχή του στον Επιτάφιο της. 


Της Ακολουθίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλός της Ιεράς Μητροπόλεως  μας Αρχ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος κατάγεται από τον Πλατανιά, συμπροσευχούμενου του Γεν. Αρχιερ. Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του οικέιου Εφημερίου Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη και του Πρωτ. Αποστόλου Παρασκάκη, του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννου Μαλανδράκη και πλήθους κόσμου.


Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευάγγελο Σγουράκη (Υπεύθυνο Συσσιτίων Ι.Μ.Κ.Α.)
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............