Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου ασφαλτόστρωσης του συνδετήριου χωματόδρομου Γαρίπα -Μαχαιρα-Ινι στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.


“Πράσινο φως” από τον Περιφερειάρχη για την ασφαλτόστρωση του συνδετήριου χωματόδρομου Γαρίπα -Μαχαιρα-Ινι στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.  Υπογράφηκε τεχνικό δελτίο εις μνήμη του Γιώργου Παπαδάκη που έκανε την μελέτη του έργου.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη το τεχνικό δελτίο για την τεχνική διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του μέχρι σήμερα χωματόδρομου και ορισμένες φορές δύσβατου οδικού τμήματος που ενώνει την Γαρίπα με την Μαχαίρα-Ίνι. Η υλοποίηση του σημαντικού έργου που θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και θα συνδέσει ευρύτερα στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, είναι αίτημα δεκαετιών του Δήμου, φορέων, κατοίκων της περιοχής και η υπογραφή του τεχνικού δελτίου  έγινε στην Περιφέρεια παρουσία του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκη και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων.


Ο συγκεκριμένος δρόμος, σύμφωνα τον Δήμαρχο, είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς ενώνει μεγάλους οικισμούς του Δήμου μας και συντομεύει την μεταξύ τους σύνδεση, περιορίζοντας την απόσταση στα 2,5 χιλιόμετρα ενώ με τη σημερινή οδική σύνδεση απαιτείται οι κάτοικοι να διανύσουν 12 χιλιόμετρα. Η κατασκευή του έργου, πρόσθεσε έχει συνολικό προϋπολογισμό 730.000 ευρώ με διατιθέμενη πίστωση για 400.000 ευρω για το 2018.Ειναι χαρακτηριστικό, όπως είπαν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος, πως ο δρόμος μελετήθηκε και δρομολογήθηκε από τον αείμνηστο Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργο Παπαδάκη, στη μνήμη του οποίου αφιερώθηκε η διαδικασία της υπογραφής που έγινε στην Περιφέρεια.
«Το όνειρο του Γιώργου Παπαδάκη γίνεται πράξη, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η οδική ασφάλεια-εξυπηρέτηση διακινούμενων πολιτών, η προώθηση των αναγκαίων έργων υποδομής, η τοπική ανάπτυξη.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, επισημαίνοντας πως «με τις αποφάσεις αυτές, τα έργα που θα γίνουν στους δρόμους της ενδοχώρας θα δώσουν προσβάσεις μεταξύ των χωριών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων στα χωριά μας ,συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη”
Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Σερμάκης, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Γαρίπας Νίκος Βασιλάκης, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ινίου Γιάννης Ρολάκης και ο πρόεδρος του Τοπικού ΤΟΕΒ Γιάννης Πετράκης.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............