Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Ας δούμε πως θα φτιάξουμε φανουρόπιτα


ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ (ΑΧΝΗ)


1ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


 1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΦΡΟΥΤΩΝ
(Πορτοκάλι,μήλο,γιαρμάς κ.α.)


1 ΜΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ


1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ


1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΑ


2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΟΔΑ


ΣΟΥΣΑΜΙ


ΑΛΕΥΡΙ ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΕΙ (ΠΕΡΙΠΟΥ 3/4 ΚΙΛΟΥ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το λάδι την ζάχαρη τον χυμό δουλεύωντας τα συγχρόνως με το μίξερ συμπληρωνουμε την τσικουδιά την κανέλα τα γαρύφαλλα το μπέϊκιν πάουντερ τη σόδα τα καρύδια της σταφίδες και τέλος το αλεύρι. Τα ανακατεύμε καλά.....


Λαδώνουμε το ταψί μας...


Το αλευρώνουμε για να μην κολλήσει η πίτα μας...


Ρίχνουμε το ζύμη μας στο ταψί...


Το πασπαλίζουμε με σουσάμι...




Και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.








ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟ. JORGO STAY.
ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Ο Στρατηγός Γιώργος Κατεχάκης - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα