Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Ας δούμε πως θα φτιάξουμε φανουρόπιτα


ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ (ΑΧΝΗ)


1ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


 1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΦΡΟΥΤΩΝ
(Πορτοκάλι,μήλο,γιαρμάς κ.α.)


1 ΜΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ


1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ


1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΑ


2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΟΔΑ


ΣΟΥΣΑΜΙ


ΑΛΕΥΡΙ ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΕΙ (ΠΕΡΙΠΟΥ 3/4 ΚΙΛΟΥ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το λάδι την ζάχαρη τον χυμό δουλεύωντας τα συγχρόνως με το μίξερ συμπληρωνουμε την τσικουδιά την κανέλα τα γαρύφαλλα το μπέϊκιν πάουντερ τη σόδα τα καρύδια της σταφίδες και τέλος το αλεύρι. Τα ανακατεύμε καλά.....


Λαδώνουμε το ταψί μας...


Το αλευρώνουμε για να μην κολλήσει η πίτα μας...


Ρίχνουμε το ζύμη μας στο ταψί...


Το πασπαλίζουμε με σουσάμι...




Και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.








ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟ. JORGO STAY.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............