Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Το Παραδοσιακό Χωριό Οικολογικού Τουρισμού Λάσινθος στο Οροπέδιο Λασιθίου


Στο Οροπέδιο Λασιθίου, διάσημο για τον κάμπο του και τους χιλιάδες ανεμόμυλους του, εκεί όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο Δίας, ο πατέρας θεών και ανθρώπων, κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος, βρίσκεται το "Λάσινθος", το μοναδικό Παραδοσιακό Χωριό Οικολογικού Τουρισμού στην Κρήτη.


Το "Λάσινθος", πήρε το όνομα του από την αρχαία λέξη «Λάσινθος» (Λάσινθος-Λασίθι) η οποία βρέθηκε σε αρχαίες επιγραφές σε διάφορα σημεία της Κρήτης και η ηλικία της είναι τουλάχιστον 3.500 χρόνων.Τόπος φιλόξενος και γαλήνιος, πολύ κοντά στην πολύβουη βόρεια ακτή της Κρήτης (μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Μάλια) αλλά συνάμα τόσο κοντά στην καρδιά της Κρητικής Γης.
Φτάνοντας στο φυσικό πάρκο Λάσινθος φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο, για να περιηγηθείτε στην μεγάλη αυτή έκταση 200 στρεμμάτων, να ακολουθήσετε μονοπάτια που οδηγούν στις φάρμες στις οποίες θα δείτε διάφορα είδη ζώων ορισμένα από αυτά είναι και αρκετά σπάνια. Η Φάρμα φιλοξενεί κότες, πάπιες, χήνες, γαλοπούλες, εντυπωσιακά παγόνια, περιστέρια, θορυβώδεις πέρδικες, φασιανούς, ορτύκια, ψηλόλιγνες στρουθοκάμηλοι, αλλά και το σπάνιο τοπικό ζώο της Κρήτης το Κρητικό Αίγαγρο (κρι-κρι) ίσως και κανένα άρκαλο (ασβό) εάν δεν κρύβεται στα λαγούμια του και άλλα ήμερα ζώα στα οποία μην διστάσετε να τους προσφέρετε ένα χάδι η ακόμα και να τα περιποιηθείτε με την βοήθεια των ιδιοκτητών. Όσο αναφορά τις δραστηριότητες εντός του αγροκτήματος ένας επισκέπτης μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο σε 5 x 5 η μπάσκετ, κολύμπι, τοξοβολία, ιππασία, ποδήλατο βουνού, αλλά και πεζοπορίες σε ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια καθώς και να παρακολουθήσει διάφορα εργαστήρια ξυλογλυπτικής, αρωματοποιήας, κηροπλαστικής, κεραμικής τέχνης, υφαντικής τέχνης, τυποποίηση μελιού καθώς και αποστακτήριο ρακής.


Συνδυάζοντας το ήρεμο, καταπράσινο και ασφαλές περιβάλλον στους πρόποδες της οροσειράς Δίκτη με την απαράμιλλη και αναλλοίωτη ομορφιά του εναλλασσόμενου άγριου φυσικού τοπίου, συνθέτει μία καταπληκτική εικόνα αξέχαστη στον επισκέπτη.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Νέα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ