Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο σημαντικό κοινωνικό έργο του Σωματείου «Δικαίωμα στη ζωή»


«Το Σωματείο φίλων, γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία «Δικαίωμα στη ζωή» επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την ξενάγηση του στο νέο λεωφορείο (mini bus) που απέκτησε ο Σύλλογος με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, όπως συνέβη και με δύο προηγούμενα αντίστοιχα οχήματα. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε εξαίρετη συνεργασία και στηρίζουμε, αλλά το έργο που επιτελούν είναι μεγάλο και χρειάζονται ακόμα περισσότερα. Είναι ένα κοινωνικό έργο που αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας γιατί είναι σημαντικό πρώτα για τα παιδιά, για τους γονείς και για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Εμείς οφείλουμε να δώσουμε ένα χαμόγελο και μία νότα αισιοδοξίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε για να κάνουμε καλύτερο το έργο τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, εξηγώντας παράλληλα πως αυτό γίνεται με χρηματοδότηση των δράσεων που αναπτύσσουν στο δραστήριο Σύλλογο. 
Μάλιστα επεσήμανε πως υπάρχει ακόμα μία δράση για ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και το οποίο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader για να υποδεχθεί τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής αφού «τα επόμενα δύο χρόνια θα βρουν στέγη 270 παιδιά, ημερήσια διαβίωση και θα ξεφύγουν από το σπίτι. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε μαζί και να υποστηρίξουμε», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης. 
Στόχος του Σωματείου είναι να προσφέρει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε παιδιά με αναπηρία και παράλληλα να δημιουργεί στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Παύλος Σημαντηράκης. 
«Το Δικαίωμα στη ζωή έχει γίνει ένας αρκετά μεγάλος Οργανισμός και στα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μεγαλύτερος και σε αυτό το ταξίδι χρειάζεται δυνατή στήριξη. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει εμπράκτως συμμετάσχει σε αυτό το ταξίδι και συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Σημαντηράκης ευχαριστώντας τον κ. Αρναουτάκη για την βοήθεια που προσέφερε και στο παρελθόν κατά την απόκτηση των προηγούμενων δύο λεωφορείων.    
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............