Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Μια ακόμα δράση ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στο Αμάρι

Με μια ακόμη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του εξαιρετικά επιτυχημένου 3ου Amari Green Festival, συνεχίστηκε η ενημερωτική εκστρατεία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ..


Ειδικότερα, τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Παρασκευή Πάντελη, Πόπη Μπορμπουδάκη και Ιωάννα Γιακουμάκη, παρουσίασαν το πρωτοποριακό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας LIFE F4F – Τροφή από Τρόφιμα, τα Πράσινα Σημεία, τις νέες ήπιες δομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων των Ο.Τ.Α., καθώς επίσης και την πορεία της εκστρατείας για την κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κοινού ήταν έντονα, με τις ερωτήσεις να δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα όμορφος διάλογος που έλυσε κάθε απορία σχετικά με την πορεία που ακολουθείται από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την προστασία του περιβάλλοντος, την εδραίωση μεθόδων διαλογής στην πηγή και καθιέρωσης συνθηκών κυκλικής οικονομίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διάθεση της τσάντας πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., της ανθεκτικής και ιδιαίτερα πρακτικής τσάντας, η οποία αντικαθιστά την πλαστική σακούλα στις αγορές των καταναλωτών.


Οι δράσεις του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συνεχίζονται, με βασικό στόχο να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες των Δήμων – μελών του Συνδέσμου για την ανάγκη να περιορίσουν στον ελάχιστο βαθμό την χρήση της πλαστικής σακούλας.
Εάν οποιοσδήποτε φορέας ή σύλλογος επιθυμεί να πραγματοποιήσει εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Σύνδεσμο στο τηλέφωνο 2810361610, εργάσιμες ημέρες και ώρες.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ “GREECE 365-DAY DESTINATION - "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση - Αύξηση 10,64% από τη Σκανδιναβία ............. ............. .............
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ H ιστορία του μεγάλου λογοτέχνη - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Πήρα δρόμους και σοκάκια ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............