Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Μια ακόμα δράση ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στο Αμάρι

Με μια ακόμη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του εξαιρετικά επιτυχημένου 3ου Amari Green Festival, συνεχίστηκε η ενημερωτική εκστρατεία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ..


Ειδικότερα, τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Παρασκευή Πάντελη, Πόπη Μπορμπουδάκη και Ιωάννα Γιακουμάκη, παρουσίασαν το πρωτοποριακό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας LIFE F4F – Τροφή από Τρόφιμα, τα Πράσινα Σημεία, τις νέες ήπιες δομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων των Ο.Τ.Α., καθώς επίσης και την πορεία της εκστρατείας για την κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κοινού ήταν έντονα, με τις ερωτήσεις να δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα όμορφος διάλογος που έλυσε κάθε απορία σχετικά με την πορεία που ακολουθείται από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την προστασία του περιβάλλοντος, την εδραίωση μεθόδων διαλογής στην πηγή και καθιέρωσης συνθηκών κυκλικής οικονομίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διάθεση της τσάντας πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., της ανθεκτικής και ιδιαίτερα πρακτικής τσάντας, η οποία αντικαθιστά την πλαστική σακούλα στις αγορές των καταναλωτών.


Οι δράσεις του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συνεχίζονται, με βασικό στόχο να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες των Δήμων – μελών του Συνδέσμου για την ανάγκη να περιορίσουν στον ελάχιστο βαθμό την χρήση της πλαστικής σακούλας.
Εάν οποιοσδήποτε φορέας ή σύλλογος επιθυμεί να πραγματοποιήσει εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Σύνδεσμο στο τηλέφωνο 2810361610, εργάσιμες ημέρες και ώρες.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το Malia Beach στο όμιλο Alltour- Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............