Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

Βουλιάζει” από τουρίστες με χαμηλό οικονομικό επίπεδο η Κρήτη

Βουλιάζει” από τουρίστες όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο η Κρήτη. Στα ξενοδοχειακά καταλύματα μέχρι τις 20 Αυγούστου υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες κλίνες, ενώ για πρώτη φορά οι επιβάτες εξωτερικού στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” ξεπέρασαν στο επτάμηνο τα 1,85 εκατομμύρια.

Ωστόσο, οι καταστηματάρχες και φέτος διαμαρτύρονται για το χαμηλό οικονομικό επίπεδο των τουριστών και τις περιορισμένες τους καταναλώσεις στην αγορά.
ο Δημήτρης Κουμπαράκης
ο Δημήτρης Κουμπαράκης
“Δεν έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερο τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των τουριστών που έρχονται στην Κρήτη για διακοπές. Ανήκουν στη μέση κατηγορία προς τα κάτω” ανέφερε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης σημειώνοντας ότι τα ξενοδοχεία γεμίζουν “εβδομάδα με την εβδομάδα” και οι πολύ υψηλές πληρότητες θα συνεχιστούν έως τις 20 του μήνα.
“Σε γενικές γραμμές κινούμαστε στα επίπεδα του 2016 και του 2017 που ήταν σαφώς καλές χρονιές, αλλά για το 2019 υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Οι ανταγωνιστικοί προορισμοί έχουν ανοίξει, το ρούβλι έχει κατρακυλήσει, η τουρκική λίρα έχει καταποντιστεί, η Τουρκία συγκεντρώνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών” σχολίασε.
Σε όλη την Ελλάδα ο τουρισμός φέτος καταγράφει ανοδική πορεία.
Συγκεκριμένα, καταγράφεται μεγάλη αύξηση 13,7% στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η FRAPORT, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017. Επιπλέον 1,5 εκατ. ξένοι επισκέπτες πέταξαν με απευθείας αεροπορικές πτήσεις από αεροδρόμια του εξωτερικού προς 14 ελληνικούς προορισμούς (2018 – 12,1 εκατ. 2017 – 10,6 εκατ).
Ακόμη υψηλότερη ήταν άνοδος για το ΔΑΑ “Ελ. Βενιζέλος” όπου οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού ξεπέρασαν τα 9 εκατ. στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018, καταγράφοντας αύξηση 15%. Περισσότεροι από 1,2 εκατ. επιπλέον ξένοι επισκέπτες πέταξαν από αεροδρόμια του εξωτερικού προς την Αθήνα το 2018 ως και το τέλος Ιουλίου (2018 – 9,03 εκατ., 2017 – 7,85 εκατ.).
Την ίδια στιγμή για πρώτη φορά οι επιβάτες εξωτερικού στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου ξεπέρασαν στο επτάμηνο τα 1,85 εκατ.
Συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 3 εκατ. επιπλέον επιβάτες εξωτερικού διακινήθηκαν φέτος στην Ελλάδα ως και το τέλος Ιουλίου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ο στόχος των 32 εκατ. τουριστών που είχε θέσει ως στοχο το Υπουργείο, όπως γίνεται αντιληπτό θα υπερκαλυφθεί και οι συνολικές αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 33 εκατ., καθώς τόσο οι οδικές αφίξεις, όσο και η κρουαζιέρα κινούνται φέτος ανοδικά, συμπαρασύροντας έτσι τα έσοδα σε υψηλά επίπεδα.
πηγη - ΠΑΤΡΙΣ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............