Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Σημαντικά έργα σήμανσης στους δρόμους για την ασφάλεια των πεζών υλοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, έχοντας ως βασικό μέλημα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την προστασία οδηγών και πεζών εντός του αστικού χώρου προχώρησε σε εκτεταμένη συντήρηση των διαγραμμίσεων της πόλης.
Συγκεκριμένα, με την 1074/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ανατέθηκε σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την συντήρηση της οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμισης) οδών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.


Στο πλαίσιο των εργασιών που εκτελέστηκαν αποκαταστάθηκαν διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών σε επιφάνεια 4.500 τ.μ., διαγραμμίσεις άξονα και οριογραμμών παρά το κράσπεδο σε επιφάνεια 12.000 τ.μ. και 30 σημεία στάμπας «Stop».
Το έργο, συνολικού κόστους 59.854,80 (με ΦΠΑ) ολοκληρώθηκε έγκαιρα, ενόψει της θερινής περιόδου, και παραλήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στην συνεδρίαση της Δευτέρας 23.07.2018.Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη η συγκεκριμένη παρέμβαση, που μελετήθηκε και υλοποιήθηκε με ευθύνη του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου, ήταν η πρώτη για το 2018, σημαντική παρέμβαση συντήρησης της οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμισης) οδών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου.
Επ’ ευκαιρία η δημοτική αρχή καλεί τους δημότες να εφαρμόζουν τον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, όπως αυτός υποδεικνύεται και από την οριζόντια σήμανση, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατό τα τροχαία ατυχήματα –ιδιαίτερα με θύματα πεζούς- εντός της πόλης μας.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Η ιστορική συνοικία της Αγίας Τριάδας στην πόλη του Ηρακλείου
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Σας παρουσιάζουμε με 450 φωτογραφίες την πόλη της Σητείας
Το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στον Ψηλορείτη

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ