Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Ξεκινά σήμερα η Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο

Από 16 έως 24 Αυγούστου θα διεξαχθεί η φετινή Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο Μυλοποτάμου. Η παλαιότερη πολιτιστική εκδήλωση του Ρεθύμνου οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ταλλαία 2018».

Το πολυήμερο φεστιβάλ έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 30 διοργανώσεις και θα ξεκινήσει το βράδυ της 16ης Αυγούστου με τιμητική εκδήλωση για τους παλιούς οργανοπαίκτες  Κρητικής Μουσικής του χωριού, που θα πλαισιωθεί με συναυλία από νέους μουσικούς του χωριού. Επίσης θα παρουσιαστεί η νέα παραγωγή της Θεατρικής Σκηνής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου με το έργο της Λίλιαν Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;». Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των ημερών συμμετέχουν μεγάλα ονόματα όπως ο Νεκτάριος Σαμόλης καθώς επίσης η Στέλλα Σειραγάκη, ο Μανώλης Βερδινάκης και ο Στέλιος Σταματογιαννάκης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται επίσης στην ανάδειξη του κίτρου ως προϊόν γαστρονομίας με μεγάλα ονόματα να δίδουν το παρόν όπως οι κορυφαίοι ΣΕΦ Διονύσης Αλέρτας και Μυρσίνη Λαμπράκη, που θα παρασκευάσουν γλυκά και αλμυρά εδέσματα αποκλειστικά για την γιορτή κίτρου. Θα πραγματοποιηθούν επίσης ιδιαίτερες συνταγές από την ΣΕΦ Χριστίνα Μάλλιου και την παραδοσιακή μαγείρισσα Ελένη Ζοπιάκη.
Οι διοργανωτές θα εορτάσουν τα 30 χρόνια της γιορτής με μια κιτρόπιτα 150 κιλών ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων  θα λειτουργεί έκθεση καλλιτεχνών και παραγωγών τοπικών προϊόντων. 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
Ώρα: 21:00: Τιμητική βραδιά για τους παλιούς μουσικούς του Γαράζου. – Συναυλία με τους νέους μουσικούς του χωριού.
Τιμώνται οι Βασιλάκης Γεώργιος – Λύρα, Βασιλάκης Εμμανουήλ - Μαντολίνο & Λύρα, Κλάδος Μιχαήλ – Λύρα, Κλάδος Χαράλαμπος τ. Μιχαήλ – Τραγούδι, Μαρινάκης Νικόλαος - Λύρα, Νικολακάκης Παντελής - Λύρα, Νικηφόρος Νικόλαος - Λύρα & Λαγούτο, Πιτσούλης Γεώργιος - Λύρα, Στριλιγκάς Ιωάννης – Λύρα, Τσικαλάς Γεώργιος – Λύρα, Χατζάκης Γεώργιος – Μαντολίνο, Χατζάκης Γρηγόρης – Λαγούτο, Χατζάκης Δημήτρης – Λαγούτο - Χατζάκης Ιωάννης – Λαγούτο και Χατζάκης Μιχαήλ – Λαγούτο.
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
Ώρα: 20:00: Παρασκευάσματα με κίτρο από την ΣΕΦ Χριστίνα Μάλιου – Εστιατόριο «Χαρούπι & Ελιά» Μελιδόνι. Ώρα: 21:00: Πρεμιέρα Θεατρικής Ομάδας Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου : Λ. Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;»
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
Ώρα: 20:00: Παρασκευάσματα με κίτρο από την μαγείρισσα Ελένη Ζοπιάκη – «Ταβέρνα του Μηνά» Γαράζο. Ώρα: 21:00: Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου: Λ. Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;»
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
Ώρα: 21:00; Κρητική χοροεσπερίδα με τον Νεκτάριο Σαμόλη και τους συνεργάτες του
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
Ώρα: 20:00: Οι διάσημοι ΣΕΦ Διονύσης Αλερτάς και Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύουν με κίτρο! Κοπή  κιτρόπιτας 150 κιλών! Ώρα: 21:30: Συναυλία «Ένα τραγούδι θα σου πω» με τους Στέλλα Σειραγάκη, Μανόλη Βερδινάκη και Στέλιο Σταματογιαννάκη.

Ξεκινά σήμερα η Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο 
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Άλλαξε χέρια το Άνθούσα ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............