Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου στην Κριτσά η πρώτη συνάντηση των αγροτών με τους εκπροσώπους του ΠΛΟΗΓΟΥ

Από τον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Κριτσάς, ξεκινά τις ενημερωτικές συναντήσεις με τους εν δυνάμει οικοτέχνες, η εκπαιδευτική αναπτυξιακή δομή ΠΛOΗΓΟΣ, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον πρόεδρο της παραπάνω δομής κ. Χάρη Ροδιτάκη.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, αναφερόμενος στις δράσεις της εταιρείας στην οποία συμμετέχουν οι δήμοι του νησιού και η Περιφέρεια Κρήτης, διευκρίνησε ότι παρά του ότι υπάρχουν αρκετοί μικροί παραγωγοί στην ευρύτερη περιφέρεια του δήμου, οι οποίοι μάλιστα διαθέτουν εξαιρετική παραγωγή- σε μικρές όμως ποσότητες- αδυνατούν όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να διαχειριστούν το προιόν που παράγουν .

Ο ΠΛΟΗΓΟΣ τόνισε :" αναλαμβάνει μια συγκροτημένη προσπάθεια προκειμένου να στηρίξει μέσα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα αγρότες και προιόντα, γεγονός που βρίσκει σύμφωνη την δημοτική αρχή, και με την έννοια αυτή προχωρούμε στην διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης στην Κριτσά ( 2 Αυγούστου 2018)". 
Ο πρόεδρος της εκπαιδευτικής αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ κ. Χάρης Ροδιτάκης, αναφερόμενος στις δράσεις που έχουν αναληφθεί ήδη από το 1995, δήλωσε ότι το πρόβλημα του μικρού κλήρου που χαρακτηρίζει την παραγωγή του νησιού, μπορεί να μετατραπεί σε δυναμικό στοιχείο, αν ειδωθεί μέσα από μια άλλη οπτική. Την οπτική που σύμφωνα με τις νέες καταναλωτικές τάσεις απαιτεί προιόντα με υγεινό περιεχόμενο, με γεύση, με έντονη τοπικότητα και αυθεντικότητα, που χαρακτηρίζουν και χαρακτηρίζονται από τον τόπο μέσα από τον οποία παράγονται, από τους ανθρώπους που τα καλλιεργούν , τις παραδοσιακές μεθόδους και τεχνικές που ακολουθούν και βεβαίως υποστηριζόμενα από μια σύγχρονη στρατηγική markting που τα αξιοποιεί, τα αναδεικνύει και τα προβάλλει με τον πιο αποτλεσματικό τρόπο.
Σημαντική επιδίωξη του ΠΛΟΗΓΟΥ θεωρείται ακόμα η δημιουργία "Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης" καθώς και η δημιουργία "Δικτύου Καταναλωτών" οικοτεχνικών  προιόντων ως  εργαλεία σύνδεσης και συναντίληψης για το κτίσιμο μιας άλλης σχέσης μεταξύ παραγωγών - μεταποιητών και καταναλωτών.
Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε η κ. Μάγδα Κατόπη οικονομολόγος υπεύθυνη της Δομής Στήριξης για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........