Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Σχεδιάζοντας την Κρήτη του 21ου αιώνα την Πέμπτη 30 Αυγούστου

Επί τη ευκαιρία της Συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης ( ΠΕΔ Κρήτης) ,την 30ην Αυγούστου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 πμ ,στην αίθουσα συνεδρίων του Δημαρχείου Ηρακλείου ( Lodgia)
θα γίνει παρουσίαση ενώπιον του προέδρου της ΠΕΔ Βασίλη Λαμπρινού Δημάρχου Ηρακλείου, του Διοικητικού της Συμβουλίου αυτής και όλων των Δημάρχων της Κρήτης, των αρχών αλλά και πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων , από τον Δρ Γιάννη Νάθενα, ομογενή κατοίκου Νέας Υόρκης ΗΠΑ και προέδρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΔΙΑΣ ( Dias International Academic Studies)με ΘΕΜΑΑνάλυση της Μελέτης Σκοπιμότητος ΥΠΕΧΩΔΕ , αριθ. Πρωτοκόλλου 7219/21 Ιουλίου 2008, , με τίτλο ΚΟΑΚ μετονομασθέντα σε ΜΙΝΩΙΚΗ ΟΔΟΣ (MINOAN ROAD) το 2010 λόγω της ανακάλυψης κατά τη διάρκεια των τοπογραφικών ερευνών του πλακόστρωτου αρχαίου Μινωικού δρόμου, αρχίζοντας από τη βόρεια είσοδο της Κνωσσού, ( πλάτους 4 μέτρων κατά τόπους , από τη μία άκρη της Κρήτης ως την άλλη.


Οι διατιθέμενοι χάρτες παρουσιάζουν τις λεπτομέριες της Μελέτης Σκοπιμότητος ως:


Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
μεταξύ των 2 αεροδρομίων ( Χανίων και Καστελίου Πεδιάδος)

ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ με τον ΒΟΑΚ , ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ και ΔΥΤΙΚΑ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ
ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο ΑΓΟΣ και στο ΔΡΑΜΑ του ΒΟΑΚ


Είναι γνωστό στους πάντες , ότι από πακέτο σε πακέτο της Ε.Ε. η Κρήτη αδικήθηκε ασύστολα και ότι ενώ σε όλη την άλλη Ελλάδα έγιναν μεγάλα έργα ολικής και σύγχρονοι δρόμοι στη Κρήτη γίνονται συνεχώς μπαλώματα του ΒΟΑΚ και δεν αφήνουν άλλη επιλογή παρά μόνον ΒΟΑΚ - ΒΟΑΚ . Ο κρητικός λαός δικαιούται και ζητάει να μάθει την αλήθεια γιατί τον έχουν έτσι εγκλωβήσει.

Διά αυτό και πριν την παρουσίαση της Μινωικής Κεντρικής Χάραξης
θα αναφερθούμε εν συντομία πως άρχισε από το 1992 η εισήγηση της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής ονόματι ΡΑΣΑ και πως η Ε.Ε. και οι ειδικοί αυτής πρότειναν τον Κεντρικό Οδικό Άξονα Κρήτης (ΚΟΑΚ), ως μόνη λύση και μάλιστα με χρηματοδότηση από το πακέττο Delor και Sander και πως αόρατες δυνάμεις τα πάγωναν όλα. Αφήνοντας τον αιματοβαμμένο ΒΟΑΚ να κρατάει δέσμια επί 50 ολόκληρα χρόνια την ανάπτυξη της Κρήτης και την Ισόνομη και Ισόζυγη πρόσβαση της Ενδοχώρας, Ορεινής και Νότιας Κρήτης, προς τα μεγάλα Κέντρα, Υγείας, Διοίκησης Παιδείας και Πολιτισμού . Αυτός είναι θεμελιώδης κανόνας της γέννησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στην Κρήτη καταργήθηκε.

Μετά τη συζήτηση επιφυλάσεται στο τέλος η μεγάλη έκπληξη της ΕΠΑΝΑΣΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ !!!John Nathenas MD President Notary Public
President του ΔΙΑΣ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............