Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018

Tελετή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιερά Μονή Παναγίας ΒρυωμένουΜεσελέρων Ιεράπετρας


Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων Ιεράπετρας η καταληκτήρια εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για την περίοδο 2017-2018.  
Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείωνπαρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και ύμνους,  χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, και παρουσίασαν μικρή θεατρική παράσταση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων γονέων και των λοιπών συγγενών τους.


Τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, και παρευρέθηκαν Εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεως, Κατηχητές και πολλοί γονείς των παιδιών από ολόκληρη την Μητροπολιτική περιφέρεια.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ