Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Τελευταία ημέρα σήμερα Κυριακή της διημερίδας Γεωμετρίας

Στο πλαίσιο συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του έτους Μαθηματικών που έχει οριστεί το 2018  τα παραρτήματα Ηρακλείου και Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιούν το «2ο Διήμερο Γεωμετρίας» από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. 
1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών
Τo  1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης: «Μαθηματικές ΑποΔράσεις», απευθύνεται σε παιδιά που τελείωσαν φέτος την ΣΤ’ Δημοτικού. Aναμένεται να τo παρακολουθήσουν 60 παιδιά από όλη την Κρήτη.  Η φοίτηση για φέτος θα είναι δωρεάν καθώς το σχολείο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης.
Οι Μαθηματικές ΑποΔράσεις περιλαμβάνουν:
  • Μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές, τρισδιάστατες κατασκευές, μαθηματικές εκπλήξεις.
  • Επίσκεψη στα εργαστήρια του πανεπιστημίου, παιχνίδια στο γυμναστήριο του πανεπιστημίου, μεσημεριανό φαγητό στο μαθηματικό εστιατόριο και ένα βραδινό  ταξίδι στα άστρα.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Κρήτης με στόχο την ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό,  την προσωπική και δημιουργική εμπλοκή ανθρώπων και φορέων στη χάραξη μιας συλλογικής στρατηγικής για την κοινωνική πρόοδο, την ανάπτυξη και συνοχή της τοπικής κοινωνίας.
Το πρόγραμμα της διημερίδας Γεωμετρίας:
Κυριακή 8 Ιουλίου
  • 10:00-11:30. Ομιλία Γιώργου Βισβίκη, «Το αίτημα των παραλλήλων»
  • Διάλειμμα
  • 12:00-13:00. Ομιλία Μιχάλη Λάμπρου, «Μερικά ξεχασμένα Θεωρήματα από την αρχαία Ελληνική Γεωμετρία (μέρος β΄)»
  • 13:00-13:15. Ερωτήσεις προς τους ομιλητές, τοποθετήσεις.
  • 13:30-14:45. Στρογγυλό τραπέζι με θέματα γύρω από την Γεωμετρία, τα νέα αναλυτικά προγράμματα Μαθηματικών κ.α.
  • 14:45 Λήξη Διημερίδας
Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://diimero-geometrias.eu/

Τελευταία ημέρα σήμερα Κυριακή της διημερίδας Γεωμετρίας
ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Το τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............