Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Δημόσια Διαβούλευση για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Καθώς η δεύτερη φάση κατασκευής του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την ολοκλήρωσή της, καθίσταται επίκαιρη η δημόσια συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη ημέρα του.
Με στόχο την συνδιαμόρφωση ενός κοινού οράματος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΠΣΚΗ, ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΤΑΗ καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 14.00. Προτάσεις θα κατατίθενται στο email: deptah@otenet.gr ή στην γραμματεία της ΔΕΠΤΑΗ (ΠΣΚΗ, κτίριο Ε, 1ος όροφος).Βασικά θέματα της διαβούλευσης είναι:
1) Οι δράσεις του ΠΣΚΗ.
2) Οι συνεργασίες που απαιτούνται
3) Βιώσιμα μοντέλα οργάνωσης και λειτουργίας
4) Μοντέλα διαχείρισης που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.
5) Πηγές εσόδων και χρηματοδοτήσεων κ.α.

Για την καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων του ΠΣΚΗ παρουσιάζουμε τη χωροταξική διαμόρφωση που δίνει δυνατότητες εξυπηρέτησης ενός ευρέως φάσματος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Έτσι γίνεται δυνατή η φιλοξενία υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών παραστάσεων.


ΧΩΡΟΣ ΚΤΙΡΙΟ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Κεντρική Αίθουσα Πολλαπλών
Χρήσεων Δ 801
Αίθουσα Συναυλιών Ε 237
Μικρό Αμφιθέατρο Α 155
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Β 175 – 250
Χώρος Εκδηλώσεων Γ 230
Χώροι Εκθέσεων Α, Γ, Δ

Θα υπάρχουν επίσης χώροι αναψυχής, εστιατορίου, καφενείο, bar, καφετέρια και χώροι εμπορικών καταστημάτων, χώροι στάθμευσης, φουαγιέ, γραφεία διοίκησης και άλλοι βοηθητικοί χώροι.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, το ΠΣΚΗ μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων:
Για την οργάνωση και την φιλοξενία συναυλιακών εκδηλώσεων, θεατρικών, μουσικοθεατρικών, χορευτικών και μουσικοχορευτικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων.
Για την ίδρυση, και την λειτουργία μουσικών, θεατρικών, χορευτικών και λοιπών καλλιτεχνικών συνόλων και σχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και καλλιτεχνικών φορέων από τη διεθνή σκηνή.
Για μελέτη, έρευνα και διάδοση των καλών τεχνών, των θεατρικών, μουσικών, πολιτισμικών σπουδών και της ελληνικής, σύγχρονης και παραδοσιακής, καλλιτεχνικής κληρονομιάς.

Για την έγγραφη αποτύπωση καλλιτεχνικών και μουσικών έργων, έργων λόγου και κάθε έργου πνευματικής ιδιοκτησίας σε υλικούς φορείς (εικόνα ήχου ή ήχου και εικόνας) ή όποιας άλλης ψηφιακής ή τεχνολογικής αποτύπωσης.
Για την παραγωγή, αναπαραγωγή, διασκευή, επεξεργασία, παρουσίαση στο κοινό και διάθεση καλλιτεχνικών έργων, έργων λόγου, μουσικών και κινηματογραφικών έργων και λοιπών.
Για την δημιουργία αρχείου και ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων κ.α.
Μετά την ολοκλήρωση της διαβουλεύσεως θα ακολουθήσει ανοιχτή εκδήλωση, προκειμένου να γίνει παρουσίαση των προτάσεων και δημόσιος διάλογος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Έχουμε αποδείξει πολλές φορές πώς όταν μιλούσαμε προεκλογικά για συμμετοχική διακυβέρνηση, το εννοούσαμε. Το ΠΣΚΗ αποτελεί περιουσία όλων των Ηρακλειωτών. Και όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουμε για πώς ακριβώς θα λειτουργήσει, όταν ολοκληρωθεί, ώστε να γίνει πολιτιστικό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Κρήτη.

Δημόσια Διαβούλευση για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ