Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Ενθουσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου στην Μυρτιά

Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε την Πλατεία Καζαντζάκη στην Μυρτιά, κέρδισε την Παρασκευή 20 Ιουλίου η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, η οποία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας…Ρουσία», ερμήνευσε έργα μεγάλων ρώσων συνθετών.Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η Συμφωνική, υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμη μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, με τη συμμετοχή ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων σολίστ του βιολιού, του Γιώργου Δεμερτζή και με εξάρχοντα τον σπουδαίο μουσικό Δημήτρη Χανδράκη, επιβεβαίωσε την αλματώδη εξέλιξη που παρουσιάζει από την πρώτη της συναυλία, τον Μάιο του 2016, μέχρι και σήμερα, αποδίδοντας με εξαιρετικό τρόπο απαιτητικές συνθέσεις των Σοστακόβιτς, Τσαϊκόφσκι κ.ά.
Η αποθέωση του κόσμου στο τέλος της όμορφης βραδιάς υπήρξε η δίκαιη επιβράβευση για τα νέα ταλέντα της Κρήτης και την προσπάθεια που καταβάλλουν μαζί με τους δασκάλους τους.


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη της συναυλίας, αφού συνεχάρη την ΔΗΚΕΗ για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το φεστιβάλ “Ταξιδεύοντας… Ρουσία”, που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη, τρίτο στη σειρά των εκδηλώσεων με αφορμή τα Ταξιδιωτικά έργα του οικουμενικού Ηρακλειώτη συγγραφέα, προσφέρει εξαιρετικά πλούσια πνευματικά και καλλιτεχνικά γεγονότα. Που συνδυάζουν την διαχρονική παρουσία και το εύρος του Ρωσικού πολιτισμού με το πνεύμα και τα πολυσήμαντα μηνύματα του λόγου και της σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη.


Ιδιαίτερος έπαινος αξίζει, στην Έφορο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Καζαντζάκη, και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών».
Στη συναυλία παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης, ο αντιπρόεδρος του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» Λευτέρης Χαρωνίτης, ο πρώην πρόεδρος του Μουσείου Στέλιος Ματζαπετάκης κ.ά.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ “GREECE 365-DAY DESTINATION - "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση - Αύξηση 10,64% από τη Σκανδιναβία ............. ............. .............
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ H ιστορία του μεγάλου λογοτέχνη - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Πήρα δρόμους και σοκάκια ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............