Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος στον δήμο Αποκορώνου


Ο Δράπανος είναι ένα μικρό, παραδοσιακό χωριό που σιγά-σιγά αναπτύσσετε. Το χωριό  απέχει είκοσι πέντε λεπτά οδικώς από την πόλη των Χανίων Είναι στην περιοχή του Αποκόρωνα, και μέρος της κοινότητας του Κεφαλά.


Ο Δράπανος είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό, βρίσκεται πάνω σε ένα ψηλό λόφο και σας προσφέρει μια μοναδική πανοραμική θέα προς όλο τον κόλπο της Σούδας (Δυτικά) και τα Λευκά Όρη με τις κοιλάδες και τους καταπράσινους λόφους Το χωριό έχει τρεις ταβέρνες και ένα μικρό μπακάλικο που διαθέτει όλα τα απαραίτητα. Στον Δράπανο υπάρχει αστική συγκοινωνία τα λεγόμενα (ΚΤΕΛ) που μπορούν να σας μεταφέρουν στα γύρω χωριά ή ακόμα και στα Χανιά.. Άλλες υπηρεσίες μπορείτε να βρείτε σε γειτονικά χωριά όπως η Πλάκα ή ο Κεφαλάς, που είναι μόνο λίγα λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο, το κοντινότερο παραθαλάσσιο χωριό είναι η Αλμυρίδα περίπου δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο.Το πιο σημαντικό αξιοθέατο που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι Ο φάρος στο Ακρωτήριο Δράπανο βρίσκεται περίπου 26km ανατολικά των Χανίων και 2km βόρεια του Κόκκινου Χωριού. Εδώ δίπλα βρίσκεται και το εκπληκτικό υποθαλάσσιο σπήλαιο των Ελεφάντων, πολύ αγαπημένος προορισμός για υποβρύχιες καταδύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΡΟ


Πρέπει να σας τονίσουμε ότι ο Δράπανος λόγω της γεωγραφικής του θέσης, της όμορφης θέας που προσφέρει, του ιδανικού ξηρού κλίματος και της κοντινής απόστασής του από τα άλλα χωριά,  αποτελεί μία πραγματικά  ιδανική τοποθεσία για να περάσετε αξέχαστες διακοπές. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ