Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και οι φορείς της περιοχής συμμετέχουν στο εθνικό πένθος και συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και οι φορείς της περιοχής συμμετέχουν στο εθνικό πένθος και συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στους πυρόπληκτους της Αττικής.
Μεσίστια κυματίζει η σημαία στο Δημαρχείο και τα δημοτικά κτίρια σε ένδειξη πένθους με τον δήμαρχο και το σύνολο των αυτοδιοικητικών αλλά και των κατοίκων να εκφράζουν την οδύνη τους για τα θύματα και να συλλυπούνται τις οικογένειες τους.
Τα θεσμικά όργανα του δήμου, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς, έχουν κινητοποιηθεί από νωρίς σήμερα προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, που θα αποστείλει ο δήμος με όχημα του, στις πληγείσες περιοχές.

Τόπος συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας είναι το Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου - Τζερμιάδων καθημερινά από 8:00π.μ, έως 2:00μ.μ. Τα δε είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες του Οροπεδίου αφορούν σε βρεφικό γάλα, κρέμες σε σκόνη, παιδικό γάλα μακράς διάρκειας, βρεφικές/παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, ταλκ, συσκευασμένες φρουτόκρεμες, παστέλι, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, σταφίδες, γάλα μακράς διάρκειας, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, κονσέρβες, φρυγανιές, ατομικούς χυμούς, μακαρόνια/ρύζι, λάδι, όσπρια.
Επίσης όσοι επιθυμούν και μπορούν καλούνται να προσφέρουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης όπως γάζες, fucidin, betadin, κρέμες για εγκαύματα, συγκάματος.
Να σημειωθεί ότι το κύμα αλληλεγγύης επεκτείνεται ώρα με την ώρα στο σύνολο των δήμων της Κρήτης με τους περισσότερους από αυτούς καθώς και πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους, να ακυρώνουν μουσικές ή άλλες εκδηλώσεις συμμετέχοντας και με τον τρόπο αυτό στο τριήμερο εθνικό πένθος.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ