Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ηρώων Καταδρομέων Ηλία Τούλη στο Μάραθος και Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή.

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ηρώων Καταδρομέων Ηλία Τούλη στο Μάραθος και Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή.Παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, των Βουλευτών Ηρακλείου Σ. Βαρδάκη και Ν. Ηγουμενίδη, του εκπροσώπου του Ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη, Ν. Χρονάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης Λ. Βαμβακά, του Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Ν. Αγγελάκη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, συμπολεμιστών των Ηρώων, εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών, κατοίκων των οικισμών και συγγενών των στρατιωτικών, το Μαλεβίζι απέδωσε τις δέουσες τιμές στα δυο παλικάρια που χάθηκαν στα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του ’74 στην Κύπρο.


Μεγάλος «απόντας» από τις δυο τελετές, ο διοικητής των Ηρώων, Βασίλειος Φθενός, ο οποίος κάθε χρόνο αναφερόταν με τον δικό του μοναδικό τρόπο στα γεγονότα της μοιραίας εκείνης αποστολής.

Παράλληλα, στη Μονή, αμέσως μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Νεκταρίας Σπυριδάκη «Αθάνατος και Ζωντανός» (εκδ. Όστρια) ένα βιβλίο που μιλάει για τον Νικόλαο Καβροχωριανό.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............