Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ηρώων Καταδρομέων Ηλία Τούλη στο Μάραθος και Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή.

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ηρώων Καταδρομέων Ηλία Τούλη στο Μάραθος και Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή.Παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, των Βουλευτών Ηρακλείου Σ. Βαρδάκη και Ν. Ηγουμενίδη, του εκπροσώπου του Ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη, Ν. Χρονάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης Λ. Βαμβακά, του Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Ν. Αγγελάκη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, συμπολεμιστών των Ηρώων, εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών, κατοίκων των οικισμών και συγγενών των στρατιωτικών, το Μαλεβίζι απέδωσε τις δέουσες τιμές στα δυο παλικάρια που χάθηκαν στα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του ’74 στην Κύπρο.


Μεγάλος «απόντας» από τις δυο τελετές, ο διοικητής των Ηρώων, Βασίλειος Φθενός, ο οποίος κάθε χρόνο αναφερόταν με τον δικό του μοναδικό τρόπο στα γεγονότα της μοιραίας εκείνης αποστολής.

Παράλληλα, στη Μονή, αμέσως μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Νεκταρίας Σπυριδάκη «Αθάνατος και Ζωντανός» (εκδ. Όστρια) ένα βιβλίο που μιλάει για τον Νικόλαο Καβροχωριανό.ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ