Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΗ



ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι λάδι
100 γρ. ψίχα αμυγδάλου
Κανέλλα
Σιρόπι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
Ξύσμα ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι το ρίχνουμε σιγά – σιγά μέσα στην κατσαρόλα με το μίγμα του χαλβά και το αφήνουμε να βράσει για λίγο μέχρι να το απορροφήσει το σιμιγδάλι. Ταυτόχρονα προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Βάζουμε τον χαλβά σε μπολάκια ή φόρμα, τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλλα και αμύγδαλα.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........