Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Εκδήλωση - παρουσίαση μελέτης για "ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης περιοχής Λαγκάδας Δήμου Χερσονήσου"

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης: «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης της περιοχής Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 10.30 π.μ. στην πλατεία του Αβδού.
Οι τοπικές κοινωνίες της Λαγκάδας (Ποταμιές, Αβδού, Γωνιές, Μοχός, Κράσι, Κερά) συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της διαβούλευσης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και γνώσεις και να εμπλακούν σε μια διαδικασία γόνιμου προβληματισμού για την επιτυχή υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από την κατασκευή του φράγματος Αποσελέμη.Η δημοτική αρχή Χερσονήσου θεώρησε ότι είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Λαγκάδας», μιας καινούργιας προσέγγισης που θέτει τις βάσεις και θα καθορίσει τους αναπτυξιακούς όρους, τις κατευθύνσεις και προϋποθέσεις με επίκεντρο το φράγμα, η οποία σε συνδυασμό με τους άλλους σημαντικούς πόρους της περιοχής, θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην περιοχή (Ποταμιές, Αβδού, Γωνιές, Μοχός, Κράσι, Κερά) για να κινηθεί στη νέα για αυτήν εποχή με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης.


Στην εκδήλωση ο υπεύθυνος της μελέτης κ. Νικ. Δρακωνάκης, οικονομολόγος, μετά από στενή συνεργασία με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές οι οποίες αλληλοενισχύονται στην κατεύθυνση του οράματος και των εργαλείων που χρειάζονται για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή της Λαγκάδας.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............