Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Επεσε το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιουλίου η αυλαία του φετινού «Τέχνη Καθ΄Οδόν».

Με μια πολύ όμορφη, αποχαιρετιστήρια συναυλία, στην κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας, από τους Μαριέλλα Βιτώρου, Γιώργο Κριτσωτάκη, Μανώλη Κανακάκη και Γιάννη Κιαγιαδάκη, έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιουλίου η αυλαία του φετινού «Τέχνη Καθ΄Οδόν».


Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέβασε στην σκηνή όσες εθελόντριες και όσους εθελοντές βρισκόταν στην Πλατεία, προκειμένου να τους ευχαριστήσει δημόσια για την πολύτιμη προσφορά τους στην διεξαγωγή του φεστιβάλ. Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού αποτέλεσε για τους εθελοντές την επιβράβευση της προσπάθειάς τους.
Αυτή ήταν μια ακόμη πολύ ωραία εικόνα, από τις αμέτρητες που προσέφερε το «Τέχνη Καθ’ Οδόν», στους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέφθηκαν τις προηγούμενες πέντε ημέρες, τις εκατοντάδες εκδηλώσεις του.
Ωστόσο ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε εκ νέου όλους τους φορείς και τους συλλόγους που βοήθησαν το φετινό φεστιβάλ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια άλλη πτυχή της διοργάνωσης: «Πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πολλά κριτήρια για να μετρήσει κανείς την επιτυχία ενός φεστιβάλ.
Προσωπικά όμως, τη μεγαλύτερη επιτυχία του θεωρώ πως την δείχνει η ιστορία που μου μετέφεραν οι εθελόντριες εδώ στην πλατεία Ελευθερίας: Μου είπαν ότι
τις τελευταίες μέρες μετά το τέλος του προγράμματος δεν χρειαζόταν πια να μαζεύουν μόνες τους τα καθίσματα. Τα μάζευαν πρώτοι οι συμπολίτες που παρακολουθούσαν τις συναυλίες! Μόνον έτσι! Μόνον όλοι μαζί μπορούμε ν’ αλλάξουμε την πόλη! Ας είναι οι καιροί δύσκολοι, ας παλεύουμε καθένας τα βάσανά του, η πόλη ανήκει στα παιδιά μας και είναι πάνω από όλα.
Αν έστω και ένας δημότης, αγάπησε λίγο περισσότερο αυτές τις μέρες το Ηράκλειο και αν μεταφέρει αυτή την αγάπη στην καθημερινότητά του, τότε το φεστιβάλ έχει ήδη πετύχει περισσότερα απ’ όσα στοχεύει».
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............