Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Ημερίδα με θέμα συζήτησης τον ποιητή της βενετοκρατούμενης Κρήτης,Στέφανο Σαχλίκη την Δευτέρα 30 Ιουλίου στο Ηράκλειο

Την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου, συζητούμε για τον παλιότερο γνωστό ποιητή της βενετοκρατούμενης Κρήτης, τον Στέφανο Σαχλίκη, εισηγητή της ομοιοκαταληξίας στη νεοελληνική ποίηση, και δημιουργό σατιρικών και συμβουλευτικών ποιημάτων που μόλις τελευταία έγιναν γνωστά στο ευρύτερο κοινό από την πρόσφατη φιλολογική έκδοση του Γιάννη Μαυρομάτη στο ΜΙΕΤ. 


Τώρα, και καθώς ετοιμάζεται από τον ίδιο και τον Arnold van Gemert, η μεγάλη, κριτική έκδοση των έργων του ποιητή, το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού Πενταμόδι (όπου ο Σαχλίκης κατείχε φέουδο και πέρασε κάποιο διάστημα της ζωής του) οργανώνουν αυτή την ενδιαφέρουσα ημερίδα στη γενέτειρα του ποιητή το πρωί (με επιστημονικές ανακοινώσεις) και στο χωριό του το απόγευμα (με ξενἀγηση και γλέντι), για να γνωρίσουμε καλύτερα τον άνθρωπο που έζησε "εκ των έσω" τη νυχτερινή ζωή, τις κακόφημες συνοικίες και τη φυλακή του βενετσιάνικου Χάνδακα και τα έκανε στίχους που ακόμη "και τα παιδία του σκολειού πολλά τα ετραγουδούσαν"!
Σημαντική προσθήκη στην ημερίδα είναι το γεγονός (το οποίο δεν φαίνεται στο πρόγραμμα που έχει κυκλοφορήσει) ότι την ξενάγηση στο Πενταμόδι θα κάνει η κ. Liana Starida, η οποία θα μας μιλήσει in situ για την ιστορία του οικισμού και την αρχιτεκτονική των κτισμάτων του παλιού πυρήνα του χωριού.
Με τη συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΕΠΤΑΗ.
Η αφίσα της εκδήλωσης και η σύνθεση του προγράμματος είναι ευγενική προσφορά του Χρυσόστομου Σπετσίδη.


Ημερίδα  με θέμα συζήτησης τον ποιητή της βενετοκρατούμενης Κρήτης,Στέφανο Σαχλίκη την Δευτέρα 30 Ιουλίου στο Ηράκλειο
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............