Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

«Heraklion Gastronomy – Το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός» σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου

Ημερίδα με θέμα «Heraklion Gastronomy – Το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και την διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού με την συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Σωματείου Μαγείρων Ν. Ηρακλείου, Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου.
Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη του Ηρακλείου ως γαστρονομικός προορισμός και αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για μία σειρά εκδηλώσεων που θα απευθύνονται –κυρίως- στους επισκέπτες και θα πραγματοποιηθούν στην πόλη με την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.



Πρόγραμμα
09:45-10:00 προσέλευση
10:00- 10:15 έναρξη εργασιών – χαιρετισμός : Αριστέα Πλεύρη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
10:15- 11:00 «Προσεγγίζοντας το Ηράκλειο ως γαστρονομικό προορισμό» : Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
11:00-11:30 «Heraklion Gastronomy 2018» Ένα logo, ένα φεστιβάλ : Gian Andrea Carancini Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού
11:30-11:40 Διάλειμμα
11:45- 12:30 χαιρετισμοί
12:30-12:40 «Παγκρήτιο Φόρουμ – Η στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στη σύνδεση Αγροτοδιατροφής και Δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό» : Μανόλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
12:40-12:50 «Συνέργειες Δήμου Ηρακλείου & Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης» : Αλέξανδρος Στεφανάκης, Αντιπρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης & ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης
12:50-13:00 «Το κρητικό κρασί και η συμβολή του στο εγχείρημα Heraklion Gastronomy» : Νίκος Μηλιαράκης, Οινοποιός – Πρόεδρος Δικτύου Οινοποιών Κρήτης


13:00- 13:10 «Ο ενεργός ρόλος των επαγγελματιών εστίασης μονόδρομος για την επιτυχία του project Heraklion Gastronomy» : Μαρία Αντωνακάκη, Πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου
13:10-13:20 «We do local : Ένα σύγχρονο εργαλείο Μάρκετινγκ για την ανάδειξη της αυθεντικής τοπικής φιλοξενίας και γαστρονομίας» : Μαριγιάννα Χαλκιαδάκη, Υπεύθυνη επικοινωνίας και προώθησης του We do local.
13:20-14:00 Τοποθετήσεις – συζήτηση

«Heraklion Gastronomy – Το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός»
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............