Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Σήμερα Κυριακή η ημερίδα παραρτήματος Κρήτης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου


Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος μέσω κειμένων/δελτίων τύπου, τηλεοπτικών μηνυμάτων, καθώς και εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα κάνει μία σοβαρή προσπάθεια ενημέρωσης και αφύπνισης γύρω από ζητήματα που αφορούν την υγεία και ευζωία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Σε αυτά τα πλαίσια το Παράρτημα Κρήτης του Π.Κ.Σ. διοργανώνει στις 24 Ιουνίου 2018 ημερίδα με θέμα «Τα ζώα συντροφιάς, η κακοποίηση και η μη σύννομη θανάτωσή τους. Ο ρόλος του κτηνιάτρου και της κτηνιατροδικαστικής» στο ξενοδοχείο Λατώ (Επιμενίδου 15, Ηράκλειο) από τις 10.30πμ-3μμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

10.30-11.00: Εγγραφές, έναρξη και χαιρετισμοί
11.00-11.30: Η νομοθεσία για τα ζώα στην Ελλάδα, ο ρόλος της Αστυνομίας & των Δημοτικών αρχών. Οι δηλητηριάσεις ζώων συντροφιάς . (ΔΟΥΚΑΣ Δ. )
11.30-12.15: Εισαγωγή στην κτηνιατροδικαστική και η επιστημονική προσέγγιση της κακοποίησης και μη σύννομης θανάτωσης των ζώων. (ΤΟΝΤΗΣ Δ. )
12.15-12.30: Ο προσδιορισμός χρόνου θανάτου ζώου και η κτηνιατροδικαστική εντομολογία. (ΔΟΥΚΑΣ Δ. )
12.30-13.00: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ - ΚΑΦΕΣ
13.00-13.45: Από την ευζωία στην κακοποίηση ζώων συντροφιάς : η φιλονικία για την “γκρίζα ζώνη” και η επιστημονική προσέγγιση. (ΤΟΝΤΗΣ Δ. )
Τα κίνητρα και το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου-θύτη σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων. (ΔΟΥΚΑΣ Δ.)
13.45-14.20: Οι κοινωνικές προεκτάσεις της κακοποίησης ζώων σε συνάρτηση με μορφές διαπροσωπικής βίας και παραβατικότητας. (ΔΟΥΚΑΣ Δ.)
Ο ρόλος του κτηνιάτρου σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, τεχνικές διαγνωστικής νεκροψίας, το πρωτόκολλο και η αξία της κτηνιατροδικαστικής έκθεσης. (ΤΟΝΤΗΣ Δ.)
14.20-15.00: Ερωτήσεις, τοποθετήσεις & συζήτηση

Ομιλητές:
Δούκας Δημήτρης, κτηνίατρος, MSc ΕΚΠΑ, PhD, Συμβασιούχος Διδάσκων, Τμήμα Κτηνιατρικής, ΠΘ
Τόντης Δημήτρης, Αν. Καθηγητής, Δ/ντης Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ