Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Νίκος Ηγουμενίδης: "Η υπόσχεση για μόνιμη στέγη πολιτισμού στο Χουδέτσι γίνεται πραγματικότητα"

Σχετικά με τη σημερινή δημοσιοποίηση της απόφασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της αποκατάστασης του κτιρίου στο Χουδέτσι, με προϋπολογισμό ύψους 1.962.822,79 ευρώ​, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Οι φωτογραφίες είναι από την σύσκεψη πέρυσι στο Μαξίμου με την παρουσία των Ross Daly, Χριστόφορου Βερβαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.


«Η σημερινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, κατόπιν συνεργασίας με το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, για  ένταξη στο ΠΔΕ του έργου της αποκατάστασης του βιομηχανικού συγκροτήματος στο Χουδέτσι, με προϋπολογισμό ύψους 1.962.822,79 ευρώ, έρχεται ως συνέχεια όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και δρομολογηθεί πριν από ένα χρόνο για τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» που λειτουργεί στο Χουδέτσι της Κρήτης.Έρχεται ακριβώς σε συνέχεια της αναγνώρισης της διαχρονικής και πολύτιμης προσφοράς του Εργαστηρίου στην προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης νέων μουσικών, στην ανάδειξη των παγκόσμιων μουσικών ιδιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών μουσικών παραδόσεων, καθώς και στη δημιουργία ενός ευρύτατου πολυεθνικού δικτύου ανταλλαγών μουσικής γνώσης.

Έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολιτικής για ενίσχυση πριν απ’ όλα των πραγματικών δομών και αναγκών, ώστε οι δραστηριότητες με άξονα τον πολιτισμό να εδραιωθούν και να διασφαλιστεί η συνέχειά τους.


Έχει άλλωστε προηγηθεί ως αρχή και δείκτης προθέσεων, η περυσινή χρηματοδότηση με πόρους του Υπουργείου Πολιτισμού, του προγράμματος «Μουσικές Παρασκευές» που διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η υπόσχεση για μόνιμη στέγη του πολιτισμού στο Χουδέτσι γίνεται πραγματικότητα».
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............