Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Επιλύεται το ζήτημα των αναδρομικών εισφορών των δημοσιογράφων

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με το οποίο προβλέπεται και το θέμα διαγραφής των αναδρομικών εισφορών, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων με παράλληλη ασφάλιση, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε υλοποιεί την δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας για ενιαία νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία, όπως είχε δεσμευτεί ο αρμόδιος Υπουργός, θα επιλύεται και το ζήτημα διαγραφής των αναδρομικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απασχολούνταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε παράλληλη με τη μισθωτή τους εργασία.


Έχει σημασία να τονιστεί για όλο το τελευταίο διάστημα ότι στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πετρόπουλο, ότι ο αρμόδιος υφυπουργός είχε δώσει εντολή «να μην ενεργοποιηθούν διωκτικά μέτρα εναντίον των δημοσιογράφων, στους οποίους έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια για καταβολή αναδρομικών εισφορών και αδυνατούν να πληρώσουν τα ποσά που τους καταλογίστηκαν» (Πρακτικά επίκαιρης ερώτησης μου στην Ολομέλεια της Βουλής στις 19.10.2017).

Βεβαίως, η σημερινή νομοθετική διάταξη δεν αφορά μόνο τους δημοσιογράφους.

Αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους όλων των ταμείων που βρίσκονται αντιμέτωποι με «σκελετούς» του παρελθόντος και που σήμερα αγωνιούν για την άρση όλων των αμφιβολιών και για την αποδέσμευση τους από οφειλές που στην πραγματικότητα «δεν οφείλουν».

Αφορά ένα μεγάλο μέρος πολιτών για τους οποίους βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας ως προς την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή και περισσότερων φορέων ασφάλισης μπορούν να διαγράφονται ή να απαλλάσσονται προσαυξήσεων.

Είναι καιρός όλες οι παθογένειες και το πολυδαίδαλο πλέγμα γραφειοκρατίας που μόνο σε βάρος των εργαζομένων λειτουργούσαν  να βρουν επιτέλους την πόρτα της εξόδου».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............