Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. ΚυρίλλουΜέσα σε χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου Επισκόπου Γορτύνης της Κρήτης, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών του τόπου και πλήθους πιστών της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Στο τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού ο εορτάζων Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους όσοι προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν και τους ευχήθηκε εγκάρδια τη βοήθεια, τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον παριστάμενο Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη και τους λοιπούς εκπροσώπους των Αστυνομικών και λοιπών τοπικών Αρχών, τους συμμετάσχοντας Εφημερίους, τις Μοναχές, τους καλλικέλαδους Ιεροψάλτες, τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη και Δ/ντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη και τον Έφορο και Καθηγήτη της Σχολής στη Σητεία Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη, οι οποίοι διηύθυναν τους δύο χορούς και απέδωσαν μελωδικότατα και με ιερά κατάνυξη τους θεσπέσιους ύμνους του Εσπερινού της εορτής τους Κρητός αγίου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, κατά την οποία έλαβαν μέρος πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και Κληρικοί άλλων Εκκλησιαστικών Επαρχιών, μεταξύ των οποίων και ο Πανοσιολ. Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως  Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης, προσφέρθηκε κέρασμα στην αίθουσα του παρακείμενου «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροιπόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές Κλήρου και λαού για τα σεπτά ονομαστήριά του

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ